Valgepea sõnul on temale kui direktorile kooli arengukava väga tähtis dokument. „See on justkui litsents, kus on kirjas see, mida kool tahab järgmise kolme aasta jooksul ära teha, ning kooli omanik kinnitab selle." Kooli eel-mine arengukava, mille autoriks oli Valgepea, sai täidetud, seda on aktsepteerinud nii vallavalitsus kui volikogu.

„Tean, et on koole, kus arengukavasid tehakse ka nii-öelda linnukese pärast. Meil see nii ei ole, meie meeskond on arengukavaga palju tööd teinud ja seda väga tähtsaks pidanud," ütles Valgepea. Tema sõnul jätkavad nad uues arengukavas seni valitud suunda, niisamuti oli arengukava koostamisel aluseks põhikooli- ja gümnaasiumiseadus, seega täidame oma koolis neid seadusi, mida Eesti riik tahab. 
_________________________________________________________________________

Õpetajate sõimamine on sagenenud

Aina sagedamini tuleb ette juhtumeid, kus lastevanemad, selle asemel et oma prob­leemist rahulikult rääkida, õpetajate peale karjuvad ja neid sõimavad, tõdes põhikooli direktor Tarmo Valgepea. Tema sõnul sai selline suhtumine alguse kevadel, mil osa kogukonna liikmeid kooli avalikult ründas.

„Pärast seda avalikku rünnakut hakkasid mõned inimesed vist arvama, et kooli võibki rünnata. Hiljuti nutsid sel põhjusel kaks õpetajat, kelle lastevanemad olid telefonis sõna otseses mõttes läbi sõimanud. Mõned vane-mad sõimavad ja süüdistavad ja nõuavad ning teevad sellise ebaviisaka käitumisega õpetajatele haiget," ütles Valgepea. Ta tõdes, et peab oma töötajaid kaitsma ega saa sellist käitumist heaks kiita. „Koolis töötavad oma ala spetsialistid, kes teevad tööd südamega. Ja mitte kellelgi ei ole õigust solvata või sõimata. Viisakad inimesed lahendavad probleeme rahulikult," ütles Valgepea. Tema sõnul peaksid õpetajate sõimamise juhtumid kogukonna mõtlema panema.