Plaadi nimi tekitas minus kohe huvi ja küsimusi. Lähemalt uurides selgus, et tegu on silmapaistvatest muusikutest koosneva ansambli ja omapärase muusikaga.

Pärast plaadi „KummaLiine kleit" ilmumist kuulasin selle mitu korda otsast lõpuni läbi ja otsustasin võimalusel kutsuda Ivi Rausi Saue Kontserdisügisele esinema.

Nagu mulle plaadil, pakkus Ivi suurepärase elamuse ka Saue kuulajatele. Ta suutis paari looga publiku enda poole võita, haaras nad sõnade ja mõttega kaasa minema.

Ivit eristab teistest lauljatest tema vaba, aus ja omanäoline esitus. Torkab silma võime enda muusikalisi ideid ilma erilise vaevata teiste omadega kokku sulatada. Olles eristatav, ei soovi ta olla erinev!

Ivi Rausi esitust toetas suurepärane ansambel koosseisus Iljo Toming (kitarrid), Peedu Kass (bass), Sulev Sommer (saksofonid) ja Eno Kollom (löökpillid), kes lisaks vaimustavale esitusele toetasid Ivi tekste oma soolode ja põnevate heliliste üllatustega. Samuti on oluline mainida, et pea kõikide esitatud lugude arranžeeringute autor on Iljo Toming, Saue Muusikakooli kitarriõpetaja.

Kontsert andis korraks võimaluse unustada reeglid ja unistada. Just unistused aitasid ka Ivit muusikas ja elus vastuseid leida. Tema esitus innustas kõiki unistama - ja kas teate - muusikas on võimlik isegi vabalt lennata!
_____________________________________

Õpetaja Sandra Kalmann uuris Saue Muusikakooli õpilastelt, kuidas neile kontsert meeldis ja mis nad sellest arvavad: „Õpilastele see kontsert väga meeldis. Eriti toodi välja esitatud muusika erilisus -see jazzilik stiil, mida nad varem väga kuulnud ei olnud. Laulja laulis nende arvates väga hästi, aga ka omapäraselt. Kõigest, mida ta laulis, päris hästi aru ei saadud, kuid huvitav oli see siiski. Lauljat oli põnev laval jälgida. Iga looga oodati, mida uut ja põnevat laulja teeb.

Veel on öeldud, et meelde jäid erinevate pillide soolod. Kuna laulja tutvustas oma bändikaaslasi kontserdil, siis oskasid õpilased ka pille rohkem välja kuulata. Eriliselt jäid lastele meelde trummi- ja kontrabassisoolod. Öeldi, et pillid kõlasid väga hästi kokku. Peale selle meeldis neil näha oma kooli õpetajat laval musitseerimas.

Lõpetuseks, nagu üks õpilane kirjutas - kokkuvõttes oli see tõesti väga tore ja põnev kontsert. Ja selliseid kontserte võiks rohkemgi olla."