2003. aastal sündinud poiste võistkonnal oli selle aasta suvi ka esimese rahvusvahelise turniiri aeg. Juulis mängiti Riias, kus saavutati hea tulemus - 9. koht, kokku aga osales turniiril 30 võistkonda Venemaalt, Valgevenest, Poolast, Lätist ja Leedust.

Erik Šteinberg märgib vastasvõistkondade klubide head toetust ja rahastamist.

Selles valdkonnas olid Kiviõli poiste vastased täiesti erinevast „kaalukategooriast", aga see asjaolu ainult lisab kaalu saavutatud kohale. Ja ainult poisid ise teavad, mida tähendab mängida kolm mängu turniiri esimesel päeval, kui selja taga oli öine teekond Kiviõlist Lätimaale.

Jalgpalliklubi peatreener ja juht on rahul toimiva toetussüsteemiga, mis on kujunenud Kiviõlis. Linnavalitsus on võtnud enda alla noorte võistkonnad, Kiviõli Keemiatööstus jääb põhivõistkonna peasponsoriks.

Vaatamata sellele, et klubi treenerite tagasihoidlik ruum asub linnastaadioni vanas hoones, on sinna kogunenud hulganisti karikaid, diplomeid ja vimpleid. Erik Šteinberg näitab uhkustundega jalgpallisärke, mida ta on saanud kohtumistel kui oli rahvusmeeskonna liige. Neljakordse Eesti meistri tiitel on samuti treeneril olemas.

Isiklikud sportlikud saavutused ja UEFA-A treeneri ametlik sertifikaat annavad õiguse olla nõutud treener. Šteinberg on kindlal arvamusel, et Kiviõli vajab uut kunstmuruga staadionit. Seda on vaja mitte ainult jalgpalli arendamiseks, sportliku impulssi saavad ka teised alad. Selle aasta suvel võttis Kiviõli linnastaadion vastu 55 jalgpallimängu peale selle igapäevased treeningud ja muud üritused. See on väga suur koormus spordirajatisele, mis on oma aja ära elanud. Ei tohi eirata ka neid tingimusi, mida seab ette Eesti Jalgpalli Liit. I liiga kohtumised nõuavad vastavaid riietusruume, staadioni sisustust, turvateenust ja piletimüüki.

Meie noorte jalgpalli poiste edukas esinemine suvehooajal oli igati seaduspärane. Mõni aasta tagasi loodud jalgpallikool on läbinud kõik edukuse astmed - esimesel aastal oodati esimest väravat, teisel aastal oli sihiks esimene tabelipunkt ja nüüd siis esimene koht Eesti Meistrivõistlustel.

Selle ülesandega said hakkama 2003. aastal sündinud poisid. Kolmanda koha Eesti meistrivõistlustel said 2005. aastal sündinud poisid, ka 2004. aastal sündinud poiste võistkonna 5 koht on tubli tulemus.

Ega võidurõõmu ei saa pikalt nautida, ees on sügishooaeg. Sisesaalide mängud toimuvad Valgas, Tallinnas ja Lätis. Koos väljasõidumängudega toimuvad ka igapäevased treeningud.

Eerik Šteinberg märgib suurt abi noorte kasvatamisel, mida ta saab põhivõistkonna mängijatelt. Näiteks, oma kogemusi ja oskusi on noorte väravavahtidega pidevalt jagamas Konstantin Rubtsov.

Meie vestluse ajal kõlasid korduvalt tänusõnad Linnavalitsuse ja Kiviõli Keemaitööstuse aadressil. Ei jäänud märkimata treenerid ja koolitöötajad. Eriliselt kiideti lastevanemaid, kes on moodustanud klubi toetamiseks fondi. Lastevanemate tiim on saanud ka parimate fännide tiitli!

Treener ja jalgpalliklubi juht Eerik Šteinberg on kindel, et sport ja tiimitunne on esmalt vajalikud isiksuse kasvatamisel. Mitte auhinnalised kohad, vaid pidevalt kasvav soov tegeleda spordiga - see on parim iseloomustus klubile FC Kiviõli IRBIS.