"Me ei aktsepteeri väidet, et kõrvale on jäetud need nimekirjad, kes pole oma linnapeakandidaati välja kuulutanud – valimiskampaanias ei vali rahvas linnapäid ega vallavanemaid. Valitakse siiski rahva esindajaid kohalikesse volikogudesse," ütles Savisaar.

Keskerakonna esimees märkis, et peamiselt figureerivad neil valimistel suures meedias vaid parlamendis ja Tallinna linnavolikogus esindatud neli erakonda. Väga harva satuvad uudistesse Konservatiivide ja Vaba Isamaalise Kodaniku ideed ja esindajad. Hoopiski ei pääse pildile Rohelised ja Üleeestiline Valimisliit. Olukorras, kus ligi pooltel valijatest puudub erakondlik eelistus, on meedia poolt seatud piirangud uute ideede ja laiemale vähem tuntud kandidaatide tutvustamiseks sügavas vastuolus demokraatia põhiväärtustega, leiab Savisaar.

Ta kiitis Tallinna Televisiooni kui ainsat kanalit, kes annab neil valimistel Tallinnas sõna kõikidele kandideerivatele nimekirjadele. "Ilmselt ongi suuremates kanalites väiksematele erakondadele kehtestatud meediablokaadi murdmine üks põhjus, miks Tallinna Televisioon on muu meedia ja teiste erakondade tugeva kriitika all," sõnas Keskerakonna esimees.

"Poliitikud ja meedia, kes ei hooli väiksematest ja nõrgematest erakondadest või valimisliitudest, vaatavad ilmselt ülbelt üle ka neist valijarühmadest, kes just vajavad ühiskonnalt suuremat tuge," lisas ta.

Delfi ja Eesti Päevalehe suur valimiste-eelne Tallinna linnapeakandidaatide debatt on Delfi TV otse-eetris reedel kell 19. Solarise keskuse Apollo raamatupoes ristavad mõõgad kuus Tallinna linnapeakandidaati - valmisdebatile on lubanud tulla Eerik-Niiles Kross IRList, Andres Anvelt SDEst, Valdo Randpere Reformierakonnast, Edgar Savisaar Keskerakonnast, Hardo Aasmäe valimisliidust Vaba Tallinna Kodanik ja Mart Helme Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast.