„Mul ema juba helistaski ja muretses, kas ikka tulen,“ muigas neiu, kes samal ajal sedelit vastu võttis.

Oru valimisjaoskonnas oldi samuti enne üheksat kohal ja oodati lausa ukse taga. Märgatav on noorte osakaal ning valimas on ka neid, kes seda siiani pole kunagi varem teinud. „Ei ole siiani käinud, aga see kord on nimekirjas inimene, kellele ma tahan häält anda ja ma usun, et ta teeb ka tõesti midagi ära,“ rääkis Indrek Avamere Taebla jaoskonnas.
Samuti kannustab inimesi soov saada ühisvalla volikokku võimalikult rohkem omanurga inimesi.

„Tulin ise ja toon veel teisi ka kaasa,“ rääkis jaoskonnast välja astunud Helve Tuulemäe. „Väikses kohas tuleb vaadata inimest, kes tõesti asju teaks ja nendega kursis oleks,“ lisas ta.

Linnamäelt valima tulnud Silvia Rank ütles, et praegu on kõige olulisem saada volikokku need inimesed, kes seal tõesti ka tööle hakkaksid ning mida enam inimest tunned, seda kergem on valida.

„Seal teises vallas võivad olla tublid ja targad inimesed, aga meie neid ei tunne ega tea,“ põhjendas Paliveres asuva valimisjaoskonna esimees Urve Tabri. Valimistele eelnenud teavitus ja propaganda maale tema sõnul eriti ei jõudnud. „Kui ehk sotsid paistsid natuke rohkem silma,“ arutles ta.

Jaoskonda tulnud Anatoli Davõdov oli valmis numbrit ära kirjutama kabiini minetama. „See on tubli ja töökas inimene, temast on kasu kogu Läänemaale,“ oli mees oma valikus raudkindel.

Maalehega rääkinud valijatest enamik ütles, et vaatab valikut tehes inimest, mitte erakonda, sest väikeses kohas teisiti ei saagi.
„Tean neid inimesi ju väga hästi ja seega oli valik kerge,“ sõnas Marje Sinisaar Risti jaoskonnas sedelit kasti lastes.

Just enne teda oli aga valiku teinud Jüri Suur, kes valis erakonnapõhiselt.

Oma valikut inimesed avalikustada ei tahtnud, küll aga kinnitasid üksmeelselt, et hääled jäid kodukohta.

Kõige aktiivsemad valijad loodavast Lääne-Nigulas vallast olid keskpäevaks olnud Risti inimesed.