„Kuperjaoni, Kungla, Pikk tänav,“ loeteleb pensionieas naisterahvas, kes annab täna oma hääle sotsiaaldemokraadist Härgile.

„Moi Kalev!“ teatab heldinult vene keelt kõnelev Maria Telinen (pildil) ja selgitab pikalt-laialt, kui tore inimene on praegune linnapea, kelle poolt ta just äsja kohalikus kultuurikeskuses hääletas. Telineni abikaasa aga lisab, et tema valis Margus Lepiku Reformierakonnast.

Keskerakonna esinumber Heimar Lenk ei paista aga olevat väga populaarne.
„Läksime eelmisel laupäeval turule, seal oli Heimar Lenk, kes hakkas kohe meiega vene keeles rääkima,“ pahandab keskealine abielupaar. „Ma nii vihastasin, et ütlesin Lengile, kas te tõesti arvate, et Valga on vene linn!“ pahandab põline valgalane, kes siiski lehes oma nime avaldada ei taha.

„Mäletate, kuidas Lenk Valga turul vene keeles laulis,“ naeravad eesti noored, kes jätavad oma valimisvaliku siiski enda teada.

Valimisi Valgas varjutab siiski ka üks hääleostmise kahtlus. Nii kirjutatakse laupäevases Valgamaalases, et on kahtlusi, et kuue õllepudeli eest osteti hääl kandidaadile nr 174. Selle numbri all kandideerib sotsiaaldemokraat Viktor Haljaste, kes kinnitab, et tema väidetava häälteostuga seotud ei ole. Haljaste teatab lehes, et on inimesi, kes valimispettuse jutu on lahti lasknud kättemaksuks. Ühtegi nime esile ei tooda, kaebust pole veel keegi esitanud, vastav info häälteostmisest õllepudelite eest tuli Keskerakonna kaudu.