Kenades pakendites olid segupulbritena saadaval eraldi meeste ja naiste, köha- ja külmetusevastane, seedimist ja und soodustav ning organismi puhastav tee jm. Edaspidi lubas Oissar neid soovijaile pakkuda ka raamatukogu ruumes. Kõrvallaualt pakkus Ene Purju uudistajatele Maire ja Martin Artocarpuse toonust tõstvaid aromaatseid meesegusid.

Enne keskpäeva pumpas kompressor laste rõõmuks spordihoone kõrvale püsti suure batuudi. Samal ajal tehti seal ka soojendusvõimlemist kepikõnniks. Marsruut viis nii kõndijaid kui jalgrattureid väikelinna ühelt haljasalalt ja põneva ajalooga pargist teise. Retke juhtis linnapea Ervin Tamberg, kes muuseumi juhataja Anu Laarmanni koostatud tekstide kaasabil oskas neist peatuspaikades mõndagi huvitavat kõneleda. Veerandsada inimest kasutas võimalust tasuta muuseumi külastada.

Võimlatäis neide, naisi ja memmesidki pidas viilhallis terve tunni vastu end zumbarütmis virgutades. Seejärel laotati põrandale matid, mille peal Jaapanis koolitust saanud Ly Tolbergi juhendamisel seljavaevuste vastu spetsiaalseid joogaharjutusi tehti.

Toitumisest ja liikumisest pidas koolimajas loengu Tiia Pertel Tervisearengu instituudist. Ta väitis, et süüa võib kõiki toite, aga õigetes kogustes. Aktiivne ja liikuv soovitas ta olla igal aastaajal, oma enesetunnet arvestades.

Päev lõppes tervisliku salati ja karaski söömisega kooli sööklas. Lõpuks loositi samas osalejate vahel välja hulga toredaid auhindu ja tehti tugev aplaus tervisepäeva korraldanud sotsiaalkomisjoni naistele Urve Tehverile, Ene Akkajale, Merike Andruškole, Ülle Parule ja Maarika Siigurile ning sotsiaaltöötaja Marina Raidile.