Samuti on suurtes katlamajades võimalik kasutada erinevaid kütuse liike, muuhulgas odavamaid biokütuseid, kirjutab Harju Elu.

Saartsi sõnul muutub soojusenergia hind pidevalt, kuna hinna kujunemist mõjutavad tegurid on samuti liikuvad. "Viimase nelja aasta jooksul on madalaim hind Paldiskis olnud 51 eurot ja kõrgeim 52,84 eurot megavatt-tunni eest ehk kõikumised on jäänud alla 5%," lausub Saarts ning rõhutab, et tarbija jaoks on lisaks soodsale hinnale väga oluline ka teenuse stabiilsus.

Sel teisipäeval avalikustas konkurentsiamet aga analüüsi, mis käsitleb riikliku regulatsiooni otstarbekust väiksemates kaugkütte võrgupiirkondades, kus aastane müügimaht jääb alla kümne tuhande megavatt-tunni. Dokumendis soovitatakse minna üle vabaturu korraldusele ning muuta seadusandlust selliselt, et organiseeritud viisil ja mõistliku üleminekuperioodi jooksul lõpetatakse hinnaregulatsioon väikese müügimahuga piirkondades. Niisuguseid väiksemaid piirkondi on 1. juuni seisuga vabariigis orienteeruvalt 73%.

Vajadus ümberkorraldusteks tuleneb sellest, et väiksemates võrgupiirkondades müüdava soojuse hind on üldjuhul kõrgem kui suuremates.