„Ta tuli ja ütles, et sa ju oskad klaverit mängida, tule meile õpetajaks," räägib Kersti ja märgib, et Anu oli nii tema kui ka tema kahe vanema lapse esimene õpetaja. Anu Rand oli ka see, kes Kersti Raplamaa aasta õppija 2013 kandidaadiks esitas.

Kuna Kerstil tookord vastavat haridust ei olnud, läks ta Tallinna Ülikooli, et omandada klassiõpetaja eriala. Kaugõppe õpingud kestsid seitse aastat ja nende käigus omandas Kersti nii bakalaureuse kui ka magistrikraadi.

„Esimene aasta oli väga raske, sest vanemad lapsed olid veel väikesed. Iga päev käisin tööl ning koolivaheajad veetsin ülikoolis õppides. Aga õnneks on vanaema ja sõbranna mind palju lastehoidmisel aidanud," räägib Kersti, kelle peres kasvab neli last. Ta nendib, et laste kõrvalt õppida oli väga pingeline ja vahel olid loobumismõttedki peas. Eriti neil kordadel, kui auto teda Kuimetsa ja Tallinna vahel sõites maantee peal alt vedas.

Tunne kõik sinnapaika jätta tuli peale nii siis, kui tal jäisel sügisõhtul autorehv katki läks ja tal see esimest korda elus ise ära vahetada tuli, kui ka siis, kui ühtäkki ühel vihmasel pimedal õhtul auto kojamehed lihtsalt keeldusid töötamast ja tuli abi järele helistada.

Aga tüdimus ja masendus läksid kiirelt mööda, nii et loobumismõtetel ei olnud aega pesa teha.

Ülikooli lõputööd tegi Kersti samal ajal, kui ootas oma noorimat tütart, kes oma ema ülikooli lõpetamise ajal oli 11- kuune. Aasta tagasi, kui tütar oli vaid kahekuune, hakkas tragi naine uuesti Kuimetsa koolis tunde andma.

Ka Juuru kool on Kersti üles leidnud ja seal käib ta andmas inglise keele tunde. Ta märgib, et inglise keele õpetaja amet oli tema lapsepõlveunistus.

Kersti ütleb, et õppimine oli palju efektiivsem seetõttu, et ta õppimise ajal ka töötas ja sai nõnda kogu õpitut kohe ka praktikas kasutada. Ta on omandatud õpetajaametiga väga rahul ja ütleb, et ei tahaks mitte ühtegi teist tööd teha. Ta märgib aga, et kindlasti tahaks ta veel midagi juurde õppida ja millalgi õpinguid jätkata. „Kindlasti ei ole kevadel lõpetatud ülikool punktiks minu õpingutele," on Kersti kindel.
_________________________________________________________________________

Raplamaa aasta õppija 2013 nominendiks said Kaiu vallast kaks inimest - Kuimetsa algkooli õpetaja Kersti Sepp, kelle kandidatuuri esitas Kuimetsa kooli direktor Anu Rand, ja Klick Eesti AS klienditeenindaja Siret Orav, kelle esitas Rapla Täiskasvanute Gümnaasium.

Neid tunnustati ja tänati teiste Rapla maakonna silmapaistvate õppijate ja koolitajate hulgas 23. oktoobril Täiskasvanud Õppija Nädala tänuüritusel Kuimetsa rahvamajas.