Praeguseks on sellest valmis 900 meetri pikkune Loosalu lõkkekoha ja Loosalu järve vaheline rajalõik. Ülejäänud osa rajast on RMK teatel endiselt raskelt läbitav, laudtee on amortiseerunud ning võib olla osaliselt vee all. Seetõttu soovitatakse seda lõiku kasutada ainult füüsiliselt heas vormis seiklushimulistel jalgsimatkajatel.

Tööd saavad teoks tänu Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) toetusele. Ülejäänud osa, mis jääb teisele poole järve, on RMK loodushoiuosakonna Vahe-Eesti piirkonna juhi Jaanus Käärma sõnul plaanis rekonstrueerida niipea, kui on võimalik esitada projektitaotlused KIKi kolmandasse vooru.

Kaiu valla ehitusspetsialist Ille Viiron ütles, et RMK taotles septembri lõpus valminud rajalõigule ja puhkekohale kasutusluba. Vald rahuldas selle taotluse oktoobri algul, aga vaid lõkkekoha osas.

Rekonstrueeritud laudtee kasutusloa saab vald Viironi sõnul väljastada aga alles siis, kui valminud on kogu 2,2 km pikkune lõik, millele anti ehitusluba. See aga ei tähenda seda, et matkajad ei võiks juba valminud rajalõiku kasutada.

Viironi sõnul on see väga tänuväärt, et laudtee saab uuendatud, sest vana laudtee oli väga halvas seisus, lauad olid mädanenud ja kaardus ning kohati olid naelad väljas.

Jaanus Käärma sõnul peaks rekonstrueeritud laudtee pidama vastu aastaid. „Kui see kümme aastat vastu peab, on hästi," ütles Käärma.

Loosalu järve ääres on nüüd üleval ka infotahvel