Looklevate istutusalade korras hoitud piirid annavad murule ja kogu aiale puhta ja värske välimuse.

Põllu tn 13 (prk Uusna) on ilus näide hubasest eesti kodust. Kuuekümnendate stiilis ehitatud maja välisilme on kaasajastatud.

Suurele kinnistule mahub põõsastega esmapilgu eest varjatud tarbeaed. Vanad õunapuud, marjapõõsad ja floksid sobivad hästi kokku elupuude ja roosidega. Pererahvas on aeda ehitanud ka varjualuse, kus kas päikese või vihma eest varju leides on hea oma aias tehtut nautida. Lilleilu on jätkunud isegi kõrvalhoone seinale.

Talumajapidamistest pälvis tunnustuse Piigerti kinnistu Tammurus (Helgi Piigert perega). Korrashoitud majapidamises on olemas kõik, mis maaelu juurde kuulub: viljapuud ja marjapõõsad, tarbeaed ja kasvuhooned, kus lisaks tomatitele kannavad vilja ka kümned viinapuud. Sissesõiduteed ja muruplatsi ääristavad suured lillepeenrad, kus kevadist õieilu pakuvad mitmevärvilised iirised ja suvel palju roose. Ruumi jooksmiseks on nii lastelastele kui pere koertele.

Korterelamute kategoorias läks võit Kooli tee 11-le.

Trepikodade sissepääsude juurde on paigaldatud ühesugused jalgrattahoidjad ja ripuvad ühesugused lilleamplid. Kinnistul kasvavad suured puud on kenasti hooldatud ja suur muruplats niidetud. Majaelanikud hooldavad ka nende krundiga piirnevaid alasid.

Võitjad saavad valla sünnipäeva peoõhtul auhinnamärgi, valla meene ja rahalise preemia. Asutuste kategooriast sel aastal väärilist kandidaati ei leitud.

Kampaania Värvid valda

Konkursi eesmärgiks on säilitada, korrastada ja värskendada olemasolevaid ehitisi, innustada majaomanikke oma kodusid uuendama ja seega kogu valda rõõmsamaks muutma.

Kui Kauni kodu väljaselgitamisel osalesid kõik valla heakorrastatud kinnistud automaatselt, siis sellel konkursil osalemiseks tuli hoone omanikul võtta vallast värvipass, mis võimaldas soodustingimustel osta mitmetest Pärnu kauplustest ES Sadolin AS kampaaniatooteid.

Sel aastal sai uue ja värske väljanägemeise kokku seitse elamut nii alevis kui külades. Uue värvikatte sai ja kiidusõnu väärib ka üks korterelamu - Teeveere tn 21.

Valmisobjekte hinnanud heakorrakomisjoni otsusel nimetati konkursi võitjateks Kalda tee 67, mille omanik Marika Kanarbik uuendas oma maja helgete helesinise ja valge toonidega ning Käärasoo põik 20, mis sai uue virsikukarva kuue senise krohvitooni asemel (omanik Jaan Somer). Võitjaid premeeritakse tänukirja ja rahalise preemiaga.

Vald tänab ka Sadolini värvifirma esindajat, kes pakkus valla objektidele tasuta värve, tänu millele said värvivärskendust Mesimumm, Seljametsa LAK ja Seljametsa korterelamute keskel asuv mänguväljak. Mänguväljakut värvisid hakkajad kohalikud elanikud.
Kooli tee 11

Põllu tn 13

Piigerti kinnistu

Käärasoo põik 20

Kalda tee 67