Nii Pärnu Maavalitsus kui Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus lubavad, et hajaasustuse programm jätkub ka järgmisel aastal ja siis võetakse elukoha registreerimise aluseks 1. jaanuar 2014. Kuna ka Paikuse vald planeerib uude eelarvesse summad programmis osalemiseks, on seekord abita jäänutel võimalik taotlus uuesti esitada.

Programmi elluviimise rahastamine on ette nähtud selliselt, et riigi- ja kohaliku omavalitsuse üksuse poolne rahaline maksimaalne toetus ühe majapidamise kohta on 6500 eurot, mis ei ületa 66,67% projekti abikõlbulikest kuludest. Vald ja riik panustavad võrdsetes osades.

Taotleja ja kaastaotleja oma- ja kaasfinantseering peab kokku moodustama vähemalt 33,33% projekti abikõlbulikest kuludest.

Võimalik on esitada ka kaastaotlus, st et kinnistu omanik ja seal sissekirjutatud ning vähemalt kolme aastase kehtivusega kirjaliku üürilepingu alusel elav lapsega pere saavad esitada avalduse ühiselt. Toetatavate tegevuste ja abikõlbulike kulude loetelu ning taotlemise tingimused on täpsemalt http://www.eas.ee.