Meie võistlusel pistis rinda 10.a ja 10.b klass. Vaatamata sügiskülmale ja -tuulele astus kiigele 18 julget kümnendikku, viis hulljulget lapsevanemat ning 10.b klassi klassijuhataja Jelena Laanjärv. Olgu täiskasvanud ka ära mainitud: Rain Palm, Ain Hõbessalu, Merike Taats, Tanel Vimm ja Ainar Taats.

Võistlus kujunes tõeliselt pingeliseks. Neljal õpilasel jäid loetud sentimeetrid puudu, et kiigele tiir peale teha, aga kolm kanget noort pidasid maha tõelise lahingu. Lõpuks pidi parim tütarlaps Helery Säär 10.b klassist alla andma tugevatele poistele ja leppima vapra kolmanda kohaga, aisad 4.05 meetrit pikad.

Esikoha pärast käis duell terve tunni! Lõpuks pani Ragnar Teas 10.a klassist oma imelise tehnika maksma ja saavutas esikoha 5-meetriste aisadega. Tugevat jõudu näidanud kullamehe klassivend Karl Hõbessalu leppis tõelise spordimehena teise kohaga, aisade pikkus 4,85 meetrit. Teine ja kolmas koht said kaela medalid, võitja viis koju võidukarika.

Parima perekonna tiitel ja medal kuulus perekond Taatsile, kust kiigel käis kolm pereliiget. Aktiivseim klass ja karikavõitja üldarvestuses oli 10.b. Väikese meene ja tänukirja said kõik, kes kiigel käisid. Pärast „kuuma" võistlust ja külma ilma oli mõnus koolimajas sooja teed juua ning perede küpsetatud kookepirukaid ja suupisteid nautida.

Täname õpetaja Jelena Laanjärve idee eest ning lapsevanem Rain Palmi selle teostamise eest! Samuti suur tänu kõigile, kes sellele üritusele kaasa aitasid, ning veel suurem tänu neile, kes julgesid kiigele minna ja kõrgustesse lennata.

Kiiking läheb nüüd talvepuhkusele ja avab hooaja taas aprillismais, kui suur kevad õuel ja ilm meeldivalt soe. Kui nüüd kellelgi tekkis mõte ja soov ise proovida, mida kiiking endast kujutab, siis ulatab abikäe Rain Palm.

Ja miks mitte korraldada tuleval kevadel Saue Gümnaasiumi või Saue linna meistrivõistlused kiikingus?!