Need kõik on võitluskunstid, kus igaühel on erinevad reeglid. Muai thai ja kickpoks kujutavad endast poksimist, kuhu on kaasatud ka jalalöögid, aga muay thai erineb veel selle poolest, et seal on lubatud ka küünar nukkidega löögid.

Omaette võistlussport on K-1, mis on kickpoksi üks liike. Liikide erinevused panevad paika reeglid ja K-1 reeglid lubavad täiskontakti, kus on lubatud kõik käe- ja jalalöögid, välja arvatud löögid küünar nukkidega.

Tantsusaalist poksitrenni

Selle spordialaga hakkasin ma tegelema 2012. a. märtsikuus, mil olin veel võistlus tantsija ja pidin vormi hoid miseks tegema lisatrenni. Kuid peagi lõpetasin tantsuspordi ja jäin üksnes võitlusspordiga tegelema. Pärast poolt aastat tulin ma esimesel kahel võistlusel võitjaks.

Tänavu 7. aprillil leidsid aset Eesti meistrivõistlused, kus tulin teisele kohale. Pärast seda tuli kohe uus võistlus, mille kohtunike otsusega kaotasin ja seejärel juba suvi, kus oli aega vigadele mõelda ja hooajaks ettevalmistavat trenni teha. Pärast suve leidis esimene võistlus aset 15. septembril. See läks väga hästi ning tehniline sooritus oli mul juba piisav, et kätt proovida ka suurematel võistlustel. Seega otsustasime treeneriga, et sõidame ama tööride K-1 maailma karikavõistlustele.

Tippvõistlus Riias

Võistlused toimusid Riias kolmandast kuni kuuenda oktoobrini. Ringi tuli mul astuda kahel korral. Kaks matši nii lühikese aja jooksul on üsna kurnavad, sest kickpoksiga käivad käsikäes kõiksugused vigastused, eriti jalavigastused, mis võivad isegi kõndimise järgmisel päeval raskeks muuta. Õnneks suutsin vastase tugevamaid lööke vältida, kuid sellegipoolest andsid jalad järgmisel päeval tunda.

Esimene matš oli füüsiliselt väga väsitav, ent mõlemad - nii mina kui ka vastane pidasime kõik kolm raundi vastu. Kohtunikud otsustasid minu kasuks ja pääsesin finaalvõistlusele, mis toimusid viimasel päeval.

Finaal läks võrreldes poolfinaaliga paremini, kuna lõpetasin matši teises raundis TKOga ehk tehnilise nokaudiga ja tulin amatööride kuni 85 kg juunio ride (17-18 a) maailma ka rikavõistlustel esimeseks.