"Jah, olukord oli selline, et võtsin ta kaasa. Isolde pidas end klassiruumis tublisti ja rahulikult üleval ja tavaliselt nautis uinakut. Kui ta temperametsemaks muutus ja beebikeeles rääkima hakkas, leiti talle koht söömisruumis. Kaasas oli ka mu õde, kes teda hoida aitas," rääkis tunnustatu. "Ka oma nime sai Isolde tänu õpingutele, täpsemalt muusikatunnile, milles käsitleti oopreit "Tristian ja Isolde"."

"Tiina on elav eskuju noorematele, tõendamaks, et ka suure pere ja töö kõrvalt on võimalus gümnaasiumiharidus omandada," ütles Jõgeva Täiskasvanute Keskkooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja Maie Peda.

Tiina Suban on pärit Viljandimaalt, lõpetanud Abja keskkoolis üheksa klassi ja Ida-Virumaal Jõhvi  kutsekeskkooli õmbleja erialal. 

"Jõhvis elas mu vanaema ja selles paigas kohtasin ka tulevast elukaaslast. Õmblemise õppimine pakkus igati huvi ja praktika ajal sai ka selle valdkonna igapäevatöö ära proovitud. Elumuutused tõid mind aga Põltsamaa kanti Rõstlasse, kus oli võimalus tööd saada osaühing Saimre Seakasvatuse farmis. Farmitöö oli mulle tuttav ka Ida-Virumaalt. Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis käisin farmitöötajate täienduskursustel ja kuni viimase lapse ilmaletulekuni töötasin ka farmijuhtajana kohalikus seakasvatusettevõttes. Gümnaasiumisse õppima minekusse suhtusid igati toetavalt ka tööandjad eesotsas põllumajandusettevõtte juhatuse liikme Toivo Tengiga. Põltsamaa ja selle ümbrus hakkas mulle aga sümpatiseerima juba siis, kui pärast üheksanda klassi lõpetamist käsin tutvumas Põltsamaa Ametikooliga. Mõtlesin siis, et tulen kord ka siia elama ja asjalood niigi ka läksid," kõneles Tiina.

Tiina Suban kavatseb ka haridusteed jätkata ning õppida Eesti Maaülikoolis veterinaariks: "Arvasti on mul parem õppida avatud ülikooli vormis või nagu varem öeldi kaugõppes," arvas ta. Täiskasvanutele, kellel mõtted uuesti koolimineku poole liiguvad, ütles Tiina Suban nii: "Tehke seda kindlasti ja vanus pole oluline. Tugeva tahte puhul on võimalik õppida vaatamata aastatele ja haridusega kaasneb ikka hea enesetunne, enesekindlus ja oskus elus edukamalt toime tulla."

Jõgeva maavanem märkis tunnustamissündmusel, et Tiina Suban püüdis õppima asudes eeskujuks olla ka oma lastele, kellest vanemad kooliealised. "Hariduse omandamine on alati motiveeritud tegevus, mis võimaldab paremini edasi jõuda ka tööjõuturul," lisas maavanem.

Žürisse, kes otsustas Täiskasvanud Õppija Nädala raames Jõgevamaal tunnustuse saajad, kuulusid Jõgeva Täiskasvanute Keskkooli direktor Reet Kikkas, Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Toivo Tõnson, Pajusi vallavanem Reet Alev, Jõgeva maavalitsuse hariduse- ja sotsiaalosakonna kultuuritöö peaspetsialist Tiina Tegelmann ja täiskasvanuõppe koordinaator Jõgevamaal Pille Tutt.