"Madalpingevõrgu rikked on hinnangulised, sest nende tegelik ulatus tuleb välja alles pärast seda, kui rikked suurtel liinidel ehk keskpingevõrgus on kõrvaldatud," selgitas Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.
Elektrilevi loodab kõik keskpingerikked kõrvaldada tänaseks, madalpingeriketest jääb osa tõenäoliselt ka järgmisse nädalasse.

Kaarma valla Kirikuküla külavanem Aime Tõnsau oli ilmselgelt häiritud teatest, et nende pere võib elektrita jääda kuni järgmise nädalani.

"Nalja teete või. Mis te räägite? Me teeme siin ju ka tööd ja käime koolis," kurjustas külavanem eile lõuna paiku. "Kui traate vaadata, siis neile on tõesti 4-5 puud peale kukkunud. See ju igavene vana liin," rääkis ta.

Külas on talusid palju, aga nende liinil on neli talu ja üks suvila. "Vähe küll, aga me maksame ka maksu," pahandas külavanem. Majapidamises töötab kõik elektriga: elektriküte ja veevärk ja külmkapp. Tõnsau sõnul on maal väga lihtne elada, kui kõik toimib. "Ega me ela kusagil pärapõrgus. Me oleme suure tee ääres," selgitas ta.

Loe pikemalt Saarte Häälest.