Eakad ei vaja ainult koduabi, vaid et oleks ka inimene, kes julgustaks neid ja tooks neid koduseinte vahelt välja kes on sinna jäänud - see on tervis -, siis jääksid mõnedki retseptid kirjutamata. See on päikseline päev, kus tunned end reipana teiste seas.

Pensionäride ühendus

Kuid siiski on eakaid vaja vaimselt suunata. Nabalas on palvemaja, kus käia, kellele see toeks; Kiilis rahvamaja, kuid Luigel elavatel ei ole kohta, kus kodu lähedal kokku saada.

Oleks tore, kui äsja valitud volikogu leiaks sõbraliku ja aktiivse inimese ja moodustaks pensionäride ühenduse, sest praegu aktiivsed eakad tegutsevad oma tahtejõust juba aastaid, käivad koos - see annab elujõudu. Meil on toredaid ja tegusaid pensionäre, tantsurühm Ago ja Memmed, ansambel Elurõõm, käsitööring, eakate Tujutare. Käime kõik proovides ja tahame ka oma saavutusi näidata, varem oli selleks Tujutare, kuid millegipärast on meid tõrjutud. Kuid Elurõõm on leidnud palju esinemisi väljapool Kiilit ja tänu valla toetusele, millele loodame ka edaspidi. Viimastel aastatel on kirjutatud palju projekte eurorahadega igasugusteks vajaduseks.

Miks ei võiks seda teha keegi valitavas volikogus - pensionäride ühenduse moodustamiseks.

Rohkem läbimõtlemist

Miks kirjutan nii pikalt? Oli 1. ja 2. vabariiklik eakate päev Salme keskuses, kuhu tulid tuhanded, neile korraldati transport.

Mis sest, et elame Tallinnale lähedal, kuid paljud pole võimelised bussiga sõitma omal käel, ja ei tea, kus Salme keskus asubki. Miks meie eakad on halvemad?

Tujutare pidu ja Kiili kooli aastapäev kattusid, soovitaks rohkem läbimõtlemist.

Soovin kõigile hoolivust, sest me kõik vananeme koos. Kallid kandidaadid - on ka aeg hakata lubadusi täitma kui saate valituks. Soovime uuele vallavalitsusele ja volikogule tegusaid aastaid!