"Kui alustatakse koalitsioonikõnelusi abilinnapeakoha nõudmisega, enne sisulisi koalitsioonileppe arutelusid ja seda vaatamata väga kesisele valimistulemusele, siis pole see märk valmisolekust koalitsiooni moodustamiseks," sõnas Kivimägi

"Vaatamata sellele kaasasime sotsid koalitsiooniläbirääkimistele ja enamus nende ettepanekuid jõudis ka koalitsioonileppe projekti, ent kui seejärel esitatakse ultimatiivne nõudmine saada kaks komisjoni esimehe kohta, siis on juba teist korda antud mõista, et ametikohad huvitavad rohkem kui kokkuleppe sisu. Arvestades teiste koalitsioonipartnerite oluliselt paremaid valimistulemusi ei saanud me ka selle nõudmisega leppida," lisas Kivimägi.

Kivimägi sõnul on haridus ja ettevõtlus saanud väga suure tähelepanu koalitsioonileppes, mistõttu ka etteheited nende teemade vähese kajastamise kohta koalitsioonileppes ei pea paika. "Ilmselgelt oli ka kõige ebareaalsem SDE nõudmiste pakett ehk üle kahe miljoni euro, samal ajal kui esimesel kohtumisel kõik koos, SDE sealhulgas, leppisime kokku, et me valimislubaduste täitmiseks ei kasuta rohkem kui 300 tuhat eurot aastas. Üle selle oleks elamine investeeringute, tuleviku ja meie laste arvelt," ütles linnapea.