Koori loomise eestvõtjaks oli Eesti Meestelaulu Selts ja dirigent Hirvo Surva, eesmärgiks kasvatada Eestimaa laulupeole tublisid laulumehi. Läbi 20. aasta on see kollektiiv koondanud endas musikaalseid laulupoisse üle Eesti ja andnud neile võimaluse omandada repertuaari, mida oma väikeses koolikooris ei laulda, kaasa arvatud koostööprojektid erinevate orkestritega. Läbi selle on avanenud ka uksed festivalidele, konkurssidele ja kontsertreisidele. Kalevil on ette näidata mitmeid auhinnalisi kohti. Kes on emadepäeval televiisorist vaadanud ülekannet Estonia kontserdisaalist, siis neile on nimetatud poistekoor sealt kindlasti silma jäänud. See kõik ei tule lihtsalt, sest lauljad saavad kokku ainult kord kuus ühel nädalavahetusel. Siiski jätkub poistel laagris aega ka sportimiseks ja muuks ühiseks tegevuseks. Mitmed lapsevanemad on kinnitanud, et just sellest koorist on pojal kõige paremad sõbrad.

Sama tähtis kui laulmine, on ka õiget värvi südametunnistusega Eesti mehe kasvatamine. Ajal, kui koolis napib meesõpetajaid, eriti muusikaõpetajate seas, on hea meel tõdeda, et nii poiste ees kui ka selja taga on mehed, kellest eeskuju võtta. Dirigentide rõõm on näha oma koori endisi lauljaid teiste kooride ridades lavale astumas.                                        

Teised dirigendid Hirvo Surva kõrval on Indrek Vijard ja samast koorist välja kasvanud Kuldar Schüts.

20 aastat on ellu astuva noormehe vanus - just nii vanaks saab Eesti Meestelaulu Seltsi üle-eestiline poistekoor Kalev. Dirigendid on kindlad, et sellest koorist sirgunud laulumehed on ellu astumiseks valmis. Peale selle, et nad hästi laulavad, on nad siit kaasa saanud ka oskuse teistega arvestada, teavad, mida tähendab meeskonnatöö ning on sõbralikud ja viisakad Eesti mehed. Karksi-Nuia poiste lauluhääl on jätnud oma jälje selle koori tegevusse.