"Volikogu juhtimisel ja linna arendamisel on oluline võimalikult laiaulatuslik koostöö erinevatel tasanditel " ütles Lain. "Ma olen töötanud Jõgeval abilinnapeana ja linnapeana. Praegustes oludes pidasin mõttekaks olla tegev linnavolikogu juhtimises," vastas ta küsimusele, kas polnuks huvi asuda tööle omavalituse täidesaatvas süsteemis. 
Veel tunti huvi, kas linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni hakkab ka edaspidi kuuluma Jõgeva noortevolikogu liige. "Seda teemat tuleb koalitsioonis arutada," lisas ta.

Volikogu aseesimehe kandidaadiks esitas Keskerakond eelmise volikogu koosseisu esimehe Mai Treiali ja Isamaa ja Res Publica Liidu ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esindus Asso Nettani, kes sama erakonna eestvedaja linnavolikogus.

Treialile andis toetava hääle kaksteist ja Nettanile kuus volikogu liiget. IRLi esindaja Priit Põdra tundis huvi, millised on aseesimehe võimalused osaleda volikogu juhtimises ja linna arendamises.
"Rahvas on mind usaldanud ja tunnen vastutust, et veelgi enam kaasa aidata koostöö tugevdamiseks nii volikogus kui ka Jõgeval tervikuna, pean oluliseks arutelusid kolmanda sektori organisatsoonidega, kõikide jõgevlastega ja nendega, kellele läheb korda linna käekäik. Kindlasti saan Jõgeval rakendada oma kogemusi, mis saadud kuueteistkümne aasta pikkusel tööl Riigikogus ja Riigikogu sotsiaalkomisjoni juhtimisel nelja aasta vältel. Annan oma panuse ka selleks, et vastavalt koalitsioonileppele renoveeritaks Jõgeval põhikool, mis saaks sama innovaatilise hoone kui Jõgevamaa Gümnaasium, valmiks Päevakeskus, käivituks päevahoiuteenus erivajadustega inimestele ja kahekordistuks sünni-, rantisa- ja matusetoetus, need on mu südameasjad," ütles Treial, kes avaldas oma kõnes ka tänu valijatele, kes andsid talle mandaadi volikogusse ja partnerile, kelle toetusel sai temast volikogu aseesimees.