Ümberkorralduste ajendiks polnud seejuures mitte ruumide kehv asetus, vaid drenaaži kvaliteet. "Kevadise suurvee ja tugevamate vihmasadude ajal tuleb keldrisse vesi sisse," ütleb koolijuht, kelle sõnul on põhjuseks ehitusviga, mis siiani toob keldrisse niiskuse ja hallituse.

Remonditööde kõrvalt oli koolil soov rajada oma territooriumile ka mänguväljak, kuid see projekt ei leidnud esialgu toetust. Nimelt on kooli hoov kohaliku omavalitsuse hallata ning toona esitatud taotluse raames ei olnud Leholale võimalik raha eraldada.

"Appi tuli meile aga külaselts, mille inimesed koos õppealajuhataja Jana Hinnoga aitasid koostada projekti," selgitab Savisaar lahendust probleemile.

Tänaseks avaneb Lehola kooli hoovis omapärane vaatepilt, kus rohkete atraktsioonidega kaasaegsele mänguväljakule vastandub päevinäinud nõukogudeaegse hoone renoveerimata välissein. Tiina Savisaar loodab, et muutused volikogu koosseisus aitavad kaasa ka Lehola kooli arengule, kuigi etteheiteid ta praeguse vallavalitsuse tööle ei tee.

Loe pikemat artiklit Harju Elust.