Noortevolikogu tahab, et inimesed märkaksid enda kõrval teist inimest ja tema tehtud heategusid.

Sel aastal pälvis noortevolikogu auhin na kauaaegne Tõrva noortekeskuse juhataja Merike Soomets, kes on aastate jooksul piirkonna noortega väga lähedaseks saanud.

 „Igapäevaselt on ta väga heasüdamlik, nooruslik ning rõõmsameelne inimene, kelle poole julgevad noored pöörduda,» iseloomustas auhinna pälvijat noortevolikogu aseesimees Triin Jaansalu. Merike Soomets on ELO koordinaator, kuulub ka noorsootöökeskuse Tankla juhatusse, on olnud mentor Tõrva noortevolikogule ning koostööpartner Tõrva gümnaasiumi õpilasesindusele.

Oma vabast tahtest on ta noorte jaoks väga palju ära teinud ja nende tegevusi alati toetanud.

 „Merike on inimene, kes on võtnud oma südameasjaks kõik noortega seotud teemad. Tema on see, kelle poole võib noor pöörduda iga kell ning kellelt on alati abi või tuge loota. Merike vääris tohutult seda auhinda. Ta on kogu oma aja pühendanud noortele ning noortekeskuse arendamisele. Ta ei pea vaevaks olla kas või poole ööni noortekeskuses, et noored saaksid oma tegemised tehtud. Lisaks sellele ei lahenda ta ainult noorte probleeme, vaid aitab ning suunab neid uute väljakutsete leidmiseks." Lisaks Merike Soometsale esitati noortevolikogu auhinnale veel neli kandidaati.

Eelmistel aastal pälvis noortevolikogu auhinna Tõrva gümnaasiumi õpetaja Liia Ortus oma tubli töö eest gümnaasiumi pargi korrashoiul ning noortele loodushariduse pakkumise eest. Esimene noortevolikogu auhind läks aga Hilma Karule tema aastatepikkuse töö eest Helme koduloomuuseumis ja Tõrva gümnaasiumis.