Rahvamaja on koht, kus kõik inimesed, olenemata nende soost või vanusest, maailmavaatest, religioonist ja majanduslikust seisust, saavad osa mistahes kultuurilisest tegevusest tarbijana või osalejana. Rahvamaja on koht, kus saab endale meelepärast kultuurhobi harrastada, tegelda elukestva õppega. Rahvamaja on koht, kust on alguse saanud mitmete kuulsate ja professionaalsete kultuuritegelaste karjäär.

Projekti "24 tundi Eestimaa Rahvamajas" eesmärk oli tutvustada ja näidata, millega rahvamajades tegeletakse, väärtustada rahvamajades toimetavate inimeste tegevust ning elavdada paikkondade kultuurielu.

Ööpäeva kestvas projektis osales ligemale 150 rahvamaja üle Eesti. Toimusid sajad erinevad kultuurisündmused: kinod, õpitoad, avatud treeningud - ringitunnid, peoõhtud, kontserdid, etendused.

Lisaks iga rahvamaja enda programmile süüdati 26. oktoobri hommikul kell 8.26 koos päikesetõusuga kõikides maakondades rahvamajade tuled ja iga maakonna tuli jõudis kella 19.00-ks Pärnumaale Torisse, kus asub Eestimaa üks vanimaid rahvamajasid.

Toris toimuval tuletseremoonial ühendati üle Eesti kokku saadetud tuled ühiseks "rahvamaja tuleks" ning Tori Rahvamajas toimus kõnekoosolek ja peoõhtu puhkpilliorkestri TÜRI saatel.

Tänud kõigile, kes osalesid selles projektis ja mõnusate kohtumisteni rahvamajas.