Lapsed alates sünnist, võivad kõik organiseeritult tormata selleks ettenähtud ning turvatud krossirajale. Jah, tõsi ta on, et mõni laps ei seisa veel varases nooruses oma jalgade peal püsti, aga selleks on abistavad ema või isa käed, kes teevad kõik, et rada saaks eeskujulikult läbitud.

Kõige noorem vanusegrupp ongi alati rohkearvulisemalt esindatud. Edasi on lapsed jaotatud vanusegruppidesse ja ka nende võistlusmaa kasvab vastavalt vanuse kasvuga. Lihtne ju! Sõiduvahendiks raja läbimisel peab olema ratas. Kas on siis tegemist tõukerattaga, tavalise jalgrattaga või üherattalise tsirkuserattaga, sellel ei ole mingit vahet, peaasi et sõiduvahend meenutaks ratast. No vot siis sõidad nii kiirest kui jõuad või parasjagu soovi on, sest meie võistlusel ei ole kaotajaid. Kõik kes starti ilmuvad, on võitjad.

Tuleb tunnistada, et sel aastal oli tulijaid kaugemaltki. Oli lapsi Torist, Seljalt, Taali rahvast oli, rääkimata Jõesuust ja Sindist, aga kohale oli tuldud lausa Harjumaalt Arukülast. Kaugel ei ole aeg, kui Poola ja Bulgaaria noored krossarid meie väikest rada ummistama trügivad.

Igal aastal on korraldajad püüdnud pisut ka suursündmust edasi arendada. Kõigepealt rääkis politseinik Piret sellest kuidas ja mis tingimustel tohib rattaga sõita ja mida imet peab selga jalga pähe panema, et sõit oleks turvaline.

Seejärel rääkis Barbara, et kuidas ennast kokku liimida, kui sõit siiski pisut ebaõnnestub. Vajalikud teadmised ja oskused said kohe alguses omandatud.

Tänavu oli jalgrattakrossile lisaks ka mootorrataste ja elektrimootorrataste võistlus. Loomulikult olid ka siin sõitjad ainult lapsed. Uskuge või mitte, aga sel laupäeval võisime me näha tulevast Eesti meistrit omas vanusegrupis, sest kohe järgmisel päeval toimus Türil Eesti meistrivõistluste viimane etapp motokrossis, kus siis üks Jõesuus osalenud noor krossipoiss krooniti Eesti meistriks - vaat nii! Samas Jõesuu võistlusel ei olnud ta sugugi peajagu üle konkurentidest.

Ehk et tase oli siinsel võistlusel ikka väga kõrge! Mine tea, kui kaugele või kõrgele need poisidtüdrukud kord jõuavad? Üks vapper tüdruk sõitis kui võrdne võrdsetega elektrimootorrattaga.

Minu silmad nägid sellist riistapuud esimest korda. Muidu nagu mootorratas ikka, aga häält ei tee ja suitsu välja ei aja - äge!

Kui võistlus oli lõppenud, said kõik osalejad kaela uhke medali ja kätte „Coca-Cola", millega suunduti tordilauda. Juubelipuhuks oli valmistatud ilmatu suur tort, mida siis kõik kohaletulnud mõnusasti maitsta said. Ei näinud mina ühtegi kurba silmapaari, küll aga tordiseid riideid ja uhkeid medaliomanikke. Rohkesti pilte võite vaadata internetis aadressil http://kodukorts.ee/ galerii/index.php/Joesuu_Lastekross_ 2013

Selline tore päev siis Jõesuus, Viira metsatuka taga. Kuna suursündmus on juba viis korda järjest toimunud, siis ütleb ju vanasõna uuenduski, et viis ei jää kuuendata! Jälgi reklaami ja järgmisel sügisel toimub kõik uuesti! Täname toetajaid ja korraldajaid! Jüri Pärn ja motoklubi JLME on igaljuhul selle asja eestvedajad!

Toetas Kohaliku Omaalgatuse Programm Toome ära kõigi võitjate nimed!

Alla 6 aastased

1. Taavi Tiits 5a

2. Arvi Tugedam 5a

3. Kairit Tölp 3a

4. Trävis Loite 5a

5. Markus Dreiman 4a

6. Mathias Jesper Virkus 4a

7. Christofer Müller 3a

8. Laura Künnapas 5a

9. Oskar Künnapas 3a

10. Grenet Pärnik 4a

11. Marret-Lee Laid 3a

12. Ketrin Valdaru 3a

13. Keitlin Nurja 5a

6-7

aastased

1. Andre Mihkelstein 6a

2. Joosep Pärn 7a

3. Berit Kobin 6a

4. Tomy Suur 7a

5. Keiro Tarn 7a

6. Rain Viira 6a

7. Meril Adeela Alev 6a

8. Merli Johanna Alev 6a

9. Lisetta Kunder 6a

8-9 aastased

1. Carl Robin Valdaru 9a

2. Kennert Nurja 8a

3. Hanna Liisa Loite 9a

4. Mikk Kallion 9a

5. Mary Elisee Reinsalu 8a

10-11 aastased

Germo Pärnik 10a

12-14 aastased

Marwin Joseph Virkus 12a

Mootorid

1. Joosep Pärn 7a

2. Mikk Kallion 9a

3. Kennert Nurja 9a

4. Carl Robin Valdaru 11a

5. Monis Brauer 8a

6 Karl Leis 6a