Petitsioon.ee keskkonnas Arne Tilga toetusaktsiooni algatanud Merlin Kirbits tõdes, et teda on kasvatatud usus, et valimised ei muuda midagi ja poliitikud teevad ikka seda, mida tahavad. Siiski otsustas ta sel sügisel esimest korda valima minna, sest kandidaatide hulgas oli tema tuttav, kelle ideedesse ja tegudesse ta usub.

„Lootusrikkalt käisin ma valimas ning ka tulemused olid paljulubavad. Viimaks ometi tundus, et uued ja lennukad mõtted hakkavad mõjutama nii minu kui ka kõigi teiste Põlva suurvalla kodanike elu paremuse suunas," sõnas Kirbits, kes pidi aga enda sõnul peagi pettuma. „Ma ei ole nõus, et IRL-i kandidaadid, kes valimised võitsid ja keda mina ning ka teised 1400 kodanikku soosivad, lükatakse poliitilistes mängudes tagaplaanile. Ma ei ole nõus, et võimuihaluses sõlmitakse kokkuleppeid, mis ignoreerivad valija tahet," väljendas Kirbits pahameelt.

Ta lisas, et kui Põlva linna ja valla kodanikud andsid valimistel 442 häält Arne Tilga ja 205 häält kokkuvõttes kolmanda häältetulemuse saanud Georg Pelisaare poolt, siis on ju selge, keda kodanikud tahavad näha uue suurvalla juhina.

„Kodanik käib valimas, et teda esindataks. Kodanik annab oma esindajatele võimu. Aga kui seda võimu kuritarvitatakse, siis on kodaniku kohustus avaldada meelt ning anda ühiskonnale märku, et ta pole toimuvaga rahul," sõnas Kirbits, kes väljendas oma rahulolematust petitsiooni algatamisega.

„Mulle on korduvalt öeldud, et see petsitsioon ei muuda midagi. Jah tõesti, ehk ei muudagi, aga vähemalt on mul endal ja ka teistel inimestel võimalus oma hääl ning soovid uuesti kuuldavaks teha," tõdes Kirbits.

Kirbits kutsub kõiki, kes on pidanud Põlva valla võimumängudes pettuma, tegema oma hääl kuuldavaks petitsioon.ee keskkonnas aadressil.

Algataja sõnul on üleskutse mõeldud kõikidele Põlva suurvallaga seotud inimestele. Ka neile, kes töötavad Põlvas, kuid elavad mõnes teises piirkonnas. Ja ka neile, kes on Põlvast juba ära kolinud, kuid tunnevad, et killuke nende südamest on endiselt seotud Põlvaga.