Loksa linnavolikogu liige Ilmi Ternovskaja.

„See on suur rõõm, aga samas vastutus. Tänan südamest valijaid, ilmselt kogusin ka protestihääli. Tullakse tänaval õnnitlema. Oli abilisi, kes tegid mulle reklaami, seda üldse ei teadnud, tagantjärele kuulen.

Saime IRLi nimekirjale neli kohta volikogusse. Mina ja Robert Rohtla oleme volikogus isikumandaatidega. See on eriti rõõmustav, sest meil oli hirm, kas üldse ületame valimiskünnist.

Meie nimekirja tulla lubanud inimestega hakati rääkima, et ärgu kandideerigu Keskerakonna vastu. Keelitati, hirmutati, lubati. Lõpuks jäi me nimekiri päris lühikeseks. Seitsmest neli volikogus - see on väga hea tulemus. Olin häältelugemise juures vaatleja, neljanda koha saime tänu 17 rikutud valimissedelile."

Teid on Loksa Elus nimetatud hüperaktiivseks linnakodanikuks. Mida sellest arvate?

„Ilmselt sellepärast, et käisin volikogu istungeid kuulamas, tundsin huvi, mida räägitakse. Ja ka selletõttu, et esitasin 11 rahvaalgatuslikku eelnõud. Nõutava arvu allkirju, vähemalt ühe protsendi hääleõiguslikest elanikest ehk umbes 35 sain alati kiiresti. Oli ka inimesi, kes tulid ise mulle koju ja soovisid anda eelnõule allkirja. Ühtegi eelnõud menetlusse ei võetud, nüüd tahame need ettepanekud volikogu päevakorda panna."

Loe pikemat intervjuud Sõnumitoojast.