11 volikogu liikmest vahetus nende valimiste järgselt 7 inimest. See toob volikokku kindlasti palju uusi mõtteid ja tegutsemistahet. Omalt poolt tänan kõiki oma valijaid toetuse eest. Uus volikogu on asunud komplekteerima erinevaid ametikohti ja komisjone ning paika panema järgneva 4 aasta tegevusplaane. Täpsemalt saab sellest kõigest rääkida alles lehe järgmises numbris.

Valimiste ja sellele järgneva kõrval ei saa unustada ka argipäeva tegemisi ja toimetamisi. Kaugel ei ole enam aeg, kui tulevad esimesed lumesajud ja tuisud. On igati õige aeg meelde tuletada inimestele lumetõrjetöödega seonduv. Kuna 2011. aastal korraldas vald lumetõrje hanke, mille eesmärgiks oli leida koostööpartnerid järgnevaks kolmeks aastaks, siis jätkavad sellel talvel varasemal kahel aastal töid teostanud ettevõtted - Puurmani piirkonnas OÜ Astelmari ja Puurmani Põllumajandusühistu ning Saduküla piirkonnas OÜ Terri Kaubad (Väino Vahtra). Tuletan meelde, et kõigil neil eratee omanikel, kellel ei ole sõlmitud vallaga tee avaliku kasutamise lepingut, tuleb teha lumelükkamiseks vallaga tasuline teenusleping. Hinnakiri on ikka endine. Muidugi on alati eratee omanikul võimalus ise lumetõrjet teha või tellida seda kellegi teise käest. Infot saab vallavalitsusest majandusnõunik Neeme Järvalt (773 7133 või 525 4949).

Kordan üle ka mõned lumetõrje põhimõtted. Iga inimene tahab, et tema tee oleks hommikul lahti aetud, aga kahjuks pole see üheaegselt kõikjal võimalik. Vastavalt lepingule on tööde teostajal kohustus tagada 12 tunni jooksul peale tuisu või saju lõppu teedel I seisunditase ehk lihtsustatult öeldes peavad teed olema lahti lükatud. On ilmselge, et tööde teostamisel on oma loogiline järjekord. Sealt, kust alustatakse, liigutakse järjest teede kaupa edasi. Pole võimalik sõita tehnikaga ühest valla otsast teise iga inimese erisoove täitma.

Muidugi on erandolukordi, kuid neid lahendame jooksvalt ja võimaluste piires. Selline nn. lumetakso teenus pikendab ainult tööde teostamise aega ja on teiste elanike suhtes ebaõiglane, kes samuti ootavad sahka oma teele. Teeomanikele tuletan veel meelde, et vaadake oma teeääred üle selle pilguga, et seal poleks lumelükkamist takistavaid objekte - kivid, kännud, teele langevad puud ja võsa. Kui on mõni ohtlik objekt ja seda ei ole võimalik eemaldada, siis tähistage see piisavalt kõrge tokiga, et juht seda näeks ja oskaks vältida. Kui kõik osapooled teevad koostööd ja annavad endast parima, siis on ka talve poolt tekitatud raskused kergemini ületatavad.

Novembrikuu lõpus on ees ootamas üks oluline ja rõõmus sündmus. Puurmani kool tähistab 30. novembril oma 90. juubelit vilistlaste kokkutulekuga. Teen üleskutse kõigile kooli vilistlastele, et võtke ühendust oma klassikaaslastega ja kutsuge neid peole. Alati on tore kohtuda oma endiste koolikaaslastega ja õpetajatega ning meenutada kooliaegu. Täpsem info on saadaval Puurmani Mõisakooli kodulehel.