Eelkõige anname aega kõigile kohanemiseks ja emotsioonidest ülesaamiseks. Õppeaasta märksõna on sel aastal MÕISTMINE, mille mõtestan lahti allpool.

Õnn on, kui sind mõistetakse. Mõistmine on inimese olemisviis. Enese olemise ja kõige muu oleva mõistmiseks on vaja haridust. Haridust omandades õpime mõistma ennast, kaaslasi, kolleege, õpilasi, õpetajaid, pereliikmeid, keskkonda, vajadust kinni pidada kokkulepitud reeglitest ja austama meid ümbritsevat erisust. Mõistmine parandab meie suhtlemist, otsustamist ja saavutusi - see on edu võti!

Vaid püüdes mõista meid ümbritsevat erisust, loome endale rahulikuma ja turvalisema keskkonna.

Palju on räägitud nn tugevast põhikoolist. Mis teeb ühe põhikooli selliseks, et õpilasel oleks hea õppida ja õpetajal hea töötada? Kõige olulisemaks peame õpetajate ja laste arvu suhet koolis, õpilaste ja õpetajate ning lastevanemate vahelisi suhteid ning koostööd, personali kvalifikatsiooni ning lapse arenguvajadusest lähtuvat õpet. Ühe eduka põhikooli omaduseks pean pühendumust õppimisele ja eneseuuendamisele ning mitte vähemtähtsaks ka töötajate rahulolu, mis peegeldub paraku laste õppimises ja õpetamises. Tahan, et koolis ei töötaks kooshädaldav meeskond, vaid koosmängiv meeskond, kellel on ühised eesmärgid.

Aga selleks on vaja vaeva näha. Selleks on vaja tähistada kordaminekuid ja saavutusi, jagada infot iganädalastel koosolekutel, toimuma peavad ümarlauad probleemidele lahenduste otsimiseks.

Eesmärgiks on, et meeskonnas oleks vähem agressoreid, blokeerijaid, tunnustuse otsijaid ning rohkem initsiaatoreid, info otsijaid, harmoonia säilitajaid ja julgustajaid.

Kollektiivis seame eesmärgiks ise areneda, leida endale isikupärane elustiil, olla iseseisev, kuid teisi arvestav ning samasuguseid jooni arendada õpilastes. Õpime mitte ära kasutama kaaslasi, vaid tegema koostööd - sellest sünnivad head mõtted ja teod. Head mõtted ja teod on viinud meid erinevate loodusprojektide raames Eestimaa saartele ja teistesse RMK keskustesse.

Head suhted ja mõtted on viinud meie kooli õpilased 12 päevaks Ungarisse, kus nad kogesid unustamatuid reisimuljeid.

Meie kool tähistab peagi 90. juubelit ning ka sellel päeval tahame pakkuda vilistlastele uusi kogemusi: tagasi koolipinki (tunde annavad legendaarsed õpetajad), vilistlastega kohtumine, tänaste koolilaste ja vilistlaste ühiskontsert - aktus. Ning Ivo Linna & Anti Kammiste ansambel loob õhtuse meeleolu.

Meie ise loome oma maailma kuulates südant, vaadates tõele näkku ja õpime kasutama oma kogemusi. Meid ümbritseb nii palju inimesi, on tehtud nii palju tegusid, mille eest tuleb olla tänulik ja loodetavasti on meie tänased unistused homne reaalsus.