Osaledes erinevatel valimisüritustel, sain tõdeda, et meie vallas toimunud kampaaniaid märgati.

Samuti märgati kõike seda, mis toimus väljapool ametlikke üritusi. Ning rahva suud ei saa sulgeda - nurga taga kihistatakse ikka kõigest sellest, millest oleks asjaosalistel parem olnud vaikida.

Kellelegi pole saladus, et erinevates valimisliitudes ja erakondades kandideerisid teiste seas Uhlapere Seltsi liikmed. Rahva usalduse said kolm inimest. Aitäh, teile, kes usaldasite meid enda eest seisma. Me anname endast parima, et teie usaldust hoida.

Järgneval neljal aastal on õigus oma arvamuse avaldamiseks vaid neil, kes valimas käisid. Ja need, kes otsustasid vaikimise kasuks, pole midagi parata - tuleb leppida sellega, mida teised arvasid. Neli aastat on öeldud tänases päevas, kusagil suurlinnade koridorides kummitavad endiselt tõmbekeskused, valdade ühinemised ja teised suured ning elumuutvad otsused. Peamised lubadused olid kõikidel erakondadel ja valimisliitudel vägagi sarnased. Jääme ootama nende täitmist, et meie elu siin, Tahkuranna vallas, ikka paremaks ja turvalisemaks läheks. Ootame koostööd ning arenemist iseseisvalt, ilma kõrgemalt poolt tulevate juhenditeta.

Uhlapere Seltsimajas toimus TÕN nädala raames koolitus „Koristamine on lõbus". Lõbus oli meil tõesti. Esialgu lihtsana ja imelikuna tundunud teema (koristamine!) osutus väga silmi avavaks, uusi teadmisi andvaks. Täname meie koolitajat Kai Puuseppa.

Koolitust toetasid Pärnu Maavalitsus, KÜSK, MTÜ Pärnumaa Kodukant. Novembris jätkuvad Uhlaperes traditsioonilised üritused. Alustame Külapillimeeste päevaga. Segakoor harjutab laulupeoks.

Plaanime käsitöödega sisustada pühapäevi. Soovijad saavad peagi broneerida kohti aastalõpu peole. Seltsimaja uksed on avatud kõigile heatahtlikele külalistele.

Oktoobrisse jäi avastus internetiavarustes, et meie valla kalmistuid käivad jäädvustamas kaugemalt tulnud inimesed. Kas meie oma pärimus ning ajalugu on meie jaoks nii väärtusetud, et laseme kõigel sellel ära minna, kaduvikku jääda, teistel talletada???

Hingedeajal on sobiv aeg käia surnuaial, süüdata küünal hingedele, talletada mälestused paberile. Jagage oma mälestusi, fotosid teistega, lastega, naabritega, perekonnaga. Kui tunnete, et ei taha hoida esivanemate fotoalbumeid enda juures, siis ärge visake neid ära, vaid tooge mõne ajaloost huvituva inimese kätte või meie seltsi, et see, mis toimus siin maadel enne meid, ei häviks, vaid saaks väärikalt talletatud. Uulul on tulemas esmamainimise 500. aastapäev.

Ootame teie ettepanekuid ja mõtteid selle auväärse sündmuse väärikaks tähistamiseks. Uhlapere Seltsi uudised on nüüdsest avaldatud kodulehel http://uhlapere.weebly.com/ mille loodame päris valmis saada suurteks üritusteks järgmisel aastal.