Igal loomal on ju omanik, kes peaks tema eest vastutama, kuid leidub hoolimatuid lemmikloomapidajaid, kes sokutavad kasse, kassipoegi ja koeri avalikesse kohtadesse.

Selline teguviis on karistatav. Allpool olev info on lemmikloomapidajatele, kes mingil põhjusel soovivad loobuda oma loomast. Võtta ühendust Tartu koduta loomade varjupaigaga tel 5333 9272, tartu@loomadevarjupaik. eu ning siis omal kulul loom sinna viia ja kanda kulud vastavalt varjupaiga poolt esitatud arvele.

Tartu koduta loomade varjupaika saab tuua oma looma nendest kohalikest omavalitsustest, millega Tartu linnal on sõlmitud leping. Alatskivi vallal on vastav leping olemas.

Looma eest tuleb tasuda 14 päeva hoiuraha, mis 2013. aastal on 2,24 eurot päev (ehk kokku 31,36 eurot).

Loom peab olema vaktsineeritud vähemalt 10 päeva enne varjupaika toimetamist kompleks- ja marutaudi vaktsiiniga ja kaasas peab olema loomaarsti kinnitusega dokument.

Väljaspool Tartu linna on loomapüüdmisega ja -pidamisega seotud kulutusteks väljakutsetasu, kilometraaž linna piirist sündmuskohta edasi-tagasi ja hoiupäev.

  • Väljakutse tasu 14,06 €
  • Kilomeetri hind 0,51 €
  • Looma hoiupäev 2,24 €
Vallavalitsus palub inimestel hoolitseda oma lemmikloomade eest nii, et loomadel ei tekiks soovimatuid järglasi ja üldse ei hüljataks oma loomi. Kes peab kandma hüljatud loomade varjupaika toimetamise ja seal hoidmise kulud? Kas maksumaksjate raha kulutamine selleks on ikka õige või saaks selle raha eest hoopis muud olulist korraldada?