Isikuhääli sai kõige enam keskerakondlane Jelena Fjodorova, kelle poolt hääletas 198 valijat, Kaido Veski Reformierakonnast sai 167 häält, temale järgnes Arvo Vainlo Valimisliit Kundast 49 häälega.

Jelena Fjodorova sõnul jäi ta üldjoontes valimistulemustega rahule, erakond tervikuna aga oleks võinud näidata paremat tulemust.

 „Konkurents oli sel korral tugev ja kuna meid oli nimekirjas teistega võrreldes vähem, on tulemus mingis mõttes ootuspärane. Isiklikult saadud häälte arv tähendab muidugi suurt vastutust aga ma olen valmis seda võtma," sõnas Fjodorova. Kuid kes moodustavad Kundas seekord võimuliidu? Fjodorova sõnul näitavad valimistulemused, et inimesed soovivad muutusi.

 „Oleme olnud läbirääkimistes juba Reformierakonnaga aga maha istume ka teiste osapooltega.

Oluline pole mitte see, mis kohad kellelegi lähevad, vaid see, et meil on võimalus viia ellu oma programmilisi eesmärke," rääkis Fjodorova.

Kundas valimised võitnud Reformierakonna nimekirja esinumber Kaido Veski pidas samuti valimisi kordaläinuks.

 „Kui päris aus olla, siis ega ma endale sellist toetust ei julgenud oodata. Mõtlesin, et kui 60-70 kanti jääb, on see parasjagu kena tulemus, et end oma tegemistes edaspidi julgelt tunda, kuid 167 paneb isegi pisut jalad värisema.

Ilmselt näitab minu ja Jelena Fjodorova tulemus kõrvuti asetatuna seda, et kohalik inimene on üsna tüdinenud hetkeolukorrast ning soovib kui mitte lõplikku põlvkonnavahetust, siis vähemalt suhtumise muutumist linna juhtimises," kommenteeris Veski.

Veski sõnul on nad keskerakonnaga läbi rääkimas ning seni ületamatuid takistusi olnud ei ole.

 „Mõlemal poolel on piisavalt häid ideid linna arendamiseks ning puuduvad ka radikaalsed nõudmised, mis teist poolt ärritada võiksid. Meie esimeseks eesmärgiks ongi korralik valitsemisprogramm konsensuslikult kokku panna ja alles seejärel tegeleme konkreetsemate ametikohtadega," sõnas Veski.

Arvo Vainlo, Valimisliit Kunda: „Meil on üks koht volikogus juures, seega valimised olid meie jaoks positiivse märgiga. Milline saab olema aga Kunda uus koalitsioon on hetkel keeruline öelda.

Tavaliselt on nii, et valimised võitnud erakonnad võtavad võimalike läbirääkimispartneritega ise ühendust, meiega seda tehtud veel ei ole, seega kohvipaksu pealt ennustama ei hakka." 97 häält saanud sotsiaaldemokraadid tulemuste üle ei kurvasta.

 „Meil oli nimekirjas neli inimest, neljakesi nõnda palju hääli saada on hea tulemus. Meil ei olnud jaksu teha aktiivset kampaaniat, hääli korjasid need, kes tegid jõulist lobitööd," lausus linnavolikokku tagasi valitud Heldur Lahne.

Lahne sõnul on uus volikogu koosseis huvitav, erakonnad on temaga ka juba jõudnud kontakteeruda. „Enamus ajast olen siiski iseseisvalt otsuseid teinud, mitte nõnda nagu suured ja tugevad arvanud on. Eks tuleb esimene volikogu ära oodata ja vaadata, mis juhtuma hakkab," ei hakanud Lahne tuleviku üle spekuleerima.

Lehe trükikotta mineku hetkeks ei olnud veel siiski lõplikku selgust selles, kes ja millises kombinatsioonis moodustavad Kundas koalitsiooni.