Eks lapsevanemadki ole mureta, kui nende lapsed on seotud kindla tegevusega, enda arendamisega, mitte ei liigu sihitult mööda küla ringi.

Selle aasta kevadel kuulutas noorsootöö kvaliteedi arendamise programm välja konkursi huvikoolide arenguks, kus üle Eesti valiti välja 7 kooli. Need olid Tartu I LMK, Tartu lastekunstikool, Tallinna noorte sportlaste huvikool, Audru huvikool, Valga tehnikahuvikool, Orissaare huvikool ja Tabivere valla huvikool. Selleks pidin kirjutama, kes me oleme ja milliseks tahame kasvada. Millised on meie head ja halvad küljed ning milline on meie vaade tulevikku. Kirjutise põhjal osutusime väljavalituks. Igast koolist pidi olema koolitusel Viljandimaal kolmeliikmeline meeskond. Meie koolist olid Kadri Savva - laulustuudio õpetaja, Natalia Trošina - klaveriõpetaja ja mina, Liia Koorts - juhataja ja flöödiõpetaja.

Tutvusime teiste koolide meetoditega, rääkisime oma koolist. Arendavaid ülesandeid tegime nii oma kooli meeskonnaga kui ka teiste koolidega koos. Koduseks ülesandeks anti koostada uus arengukava, mis peab meil valmis olema 19. novembriks. Pidime leidma väljakutsed, millega me saaksime tegelema hakata juba homsest päevast.

Meie seisukoht on järgmine: olla järjepidev, kirjutada projekte (kuigi huvikoolidele on see väga piiratud), teha end rohkem nähtavaks, korraldada kontserte valla erinevates asutustes, premeerida parimat lapsevanemat (selleks moodustada komisjon ja kriteeriumid), teha kevadel huvikooli rongkäik, mille järel toimuks kontsert. Luua ideede sein. Kuna oleme jaotatud mitme maja peale, siis otsustasime teha ideede kotikesed, kuhu saaksid panna oma ideid kirja nii lapsed, lapsevanemad kui vallarahvas. On oodatud kõik ideed, isegi hullumeelsetest ideedest võivad saada alguse toredad tegevused.

Tegin ka eelmisel aastal uuringut, mida soovivad koolides lapsed ja vallas lapsevanemad. Tuli väga toredaid ettepanekuid.

Kindlasti olid teie ja meie ootused suured. Kuid eelarve on see, mis suuremalt jaolt kõik asjad paika paneb, nii ei suutnud me luua ühtegi uut eriala, kuigi lastel ja vanematel selline vajadus oli.

Meie eeliseks on see, et me oleme ainulaadne oma vallas. Meil on olemas meeldiv koostöö kooli ja lasteaiaga. Me oleme olnud oma õpetajatega väga järjepidevad (v.a tantsustuudio, kus oma õpetaja on lapsepuhkusel). Teame häid ja halbu külgi. Siinkohal on au meenutada meie akordioniõpetajat Endel Jukki oma teenetega meie kooli õpilastele. Enamik tema õpilastest tegeleb edasi muusika ja loovusega. Suur tänu talle kogu koolipere nimel.

Usun, et me üheskoos oma tegude kaudu leiame tee ka tulevikku, koos oma tõusude ja mõõnadega. Aitäh teile, armsad lapsed, lapsevanemad, Tabivere gümnaasium ja lasteaed ning meie vald.

Üheskoos oleme tugevamad ja jõuame kergemalt kaugemale.