19. oktoobril toimunud avamisüritusel oli vallavanem Alar Karul kohaletulnutele üllatus: valminud tee nimeks sai "Benno rada". Selle otsuseni viinud mõte hakkas idanema juba enne tee valmimist. Benno Viirandi igapäevased, juba aastakümneid kestnud kõnniharjutused pole kellelegi märkamatuks jäänud, nii tegid ehitajadki esialgu naljaga pooleks ettepaneku anda rajale Benno nimi. Tulevastele põlvedele jääb kohalikku tublit spordimeest meenutama teele paigaldatud kiviplaat ning selle all silinder Benno Viirandist ja tema saavutustest rääkivate artiklitega. Koos noorema põlve kohaliku spordikuulsuse Algo Kärbiga asetati nii silinder kui plaat selleks ettevalmistatud süvendisse.

Kui Benno oli jooksnud läbi sümboolse lindi, kuulutati tee avatuks. Nüüd olid kõik oodatud ühisele jalutuskäigule, teiste hulgas läks rajale ka maavanem Lembit Kruuse. Avamispäeva lõpetas rullsuusavõistlus, kus võtsid üksteiselt mõõtu ja testisid tee sobivust Urve Bergmani käe all spordiklubis Põhjakotkas treenivad erinevas vanuses suusatajad. Asfaltkate tunnistati ka selle harrastuse jaoks igati sobivaks.

Ühiselt kuuma teed ja pirukaid süües avaldati vastastikku tee valmimise üle rõõmsat rahulolu ja tänati tegijaid. Mustla ja Soe vahel liikumine on uue kergliiklustee valmimisega saanud ohutumaks ja kindlasti ka nauditavamaks.

Võimalus on antud, küllap jätkub ka kasutajaid. Kergliiklustee ehitamine läks kokku maksma 442 000 eurot, sellest 287 772 eurot rahastatakse kergliiklusteede toetusskeemist.