Kõige enam kandidaate valiti volikokku Mustla piirkonnast (10), Kärstnast kolm, Soelt ja Suislepast üks. Meie keskmine vanus on 44,3 aastat. Kõige noorem on 28- ja vanim 67aastane. Võrreldes eelmise volikoguga on toimunud päris suur muudatus. Uusi liikmeid on koguni seitse.

Volikogus on moodustatud kuus komisjoni. Et oleks lihtne komisjonidega ühendust võtta, muresid kurta ja rõõme jagada, nimetan loodud komisjonid ja nende juhid:

  • revisjonikomisjon - Marika Tafenau
  • majandus-, maa- ja heakorrakomisjon - Andi Reitel
  • haridus- ja kultuurikomisjon - Aive Kaldra
  • spordi- ja noorsootöökomisjon - Tarmo Arak
  • tervishoiu- ja sotsiaaltöökomisjon - Ly Kirt
  • eelarve- ja arengukomisjon - Aivar Kustavus

Alati on oodatud konkreetsed ettepanekud, mida paremaks muuta ning kuidas vigu vältida või parandada. Teie nõu ja ettepanekuid kuulan vallamajas iga kolmapäeva pärastlõunal (kella 14.00-16.00). Soovitan ette helistada ja kohtumisest teada anda, et vältida pettumust ootamatute väljasõitude puhul.

Uus volikogu hakkab koos käima iga kuu viimasel kolmapäeval kell 16. Suvisel perioodil lükkub kellaaeg tõenäoliselt tunni võrra edasi. Volikogu toimumise täpne aeg ja koht on alati kättesaadav valla kodulehelt. Istungid on üldjuhul avalikud ja seega võivad istungit külastada kõik valla kodanikud. Siiani on igal istungil olnud paar külalist.

Kui komisjonide koosseisud saavad kinnitatud, algavad kibekiired ajad. Tervishoiu- ja sotsiaalkomisjonile on juba laekunud hulk läbiarutamist vajavaid avaldusi. Samuti ootab vallavalitsus komisjonide ettepanekuid uue eelarveaasta planeerimiseks. Eelarvekomisjonis kuulatakse ära allasutuste juhid ja nende plaanid.

Vallavalitsusel peaksid olema uued numbrid reas ja sihid selged 1. detsembriks, et esitada eelarve volikogule.

Käesoleva aasta valla eelarve on ligikaudu 3,1 miljonit eurot. Eelmise volikogu koosseisuga hoidsime tasakaalukat joont ja eelarve koostamise ajal ei planeerinud liiga hoogsat eelarve kasvu.

Parem jagada hiljem, kui kärpida aasta keskel või lõpul. Usun, et sellist joont hoiame ka uue volikoguga. On rõõm tõdeda, et praegu on eelarve ülelaekumine ligikaudu 6%, kuigi valla elanike väljakirjutamiste arv on suhteliselt suur. Oktoobris lahkus vallast

20 inimest, saabus kolm, sündis neli last ja suri kaks inimest. Kolimise sihtkohaks oli valdavalt paraku Tallinn. On kindel, et kõiki linnaelu ei kutsu ja tegusate inimeste abiga soovime oma teadmiste ja oskustega abiks olla kohaliku elu korraldamisel Tarvastus.

Soovin volikogule tarka meelt, arukaid otsuseid ja tugevat tahet teha sisukat koostööd kõigil valla elu puudutavatel tasanditel!