2008. a alustasime U20 tüdrukutega neljandas finaalgrupis ehk umbes 20.-22. kohal, esimene finaalgrupp oli vaid unistus, meistriliigas osalemine valgusaastate kaugusel.

Olime aga jonnakad ja kaotused panid mõtlema, kuidas saaks paremini. Tihti suutsime vastast üllatada uue mängujoonisega, mis ikka ja jälle edu tõi.

Tüdrukud olid igas vanuses väga motiveeritud, töökad ja ühtsed. Tasapisi hakkasime tulemuste redelil tõusma. Peadpööritav edu saatis meid möödunud hooajal, kui kolmes vanusegrupis üheksast tiitlivõistluste medalist tõime U16, U18 ja U20 tüdrukutega Kohilasse seitse.

Neidusid valiti nii saali- kui ka rannavõrkpalli noortekoondistesse, andekas ja suur tulevikulootus Kertu Laak pääses rannavõrkpallis Euroopa meistrivõistlustele. Meil oli ühtäkki noorteklassides kõik, mis olla sai. Kuid järjest teravamalt tõusis üles küsimus, mis saab edasi - meil ei olnud oma tublidele lõpetajatele midagi väärilist pakkuda. Sportlikus mõttes sai haridustee noorteklassi lõppedes lihtsalt punkti.

Aina enam tõusis päevakorda oma klubi naiskonna loomine. Mõte oli peas aastakese, kuid teostust veel kaalusime.

Kui tänavu varakevadel selgus ootamatult, et treener Peeter Vahtra on avatud uutele pakkumistele, ei kõhelnud me kaua. Oleme Peetriga ammused koostööpartnerid: meie klubi tüdrukud õpivad tema käe all Audenteses, ta on käinud korduvalt Kohila VK laagrites näidistreeninguid andmas, aidanud alati ja kõikjal.

Koostöölepe sai sõlmitud, peatreener Peeter Vahtra kõrval hakkavad abitreeneritena tööle Kohila noortetreenerid Ingrid Kangur ja Paul Piirmets.

Kohila naiskonna komplekteerisime nii, et sel oleks piisavalt tugevust ja kogemust ning palju oma kasvandikke.

Eriti tundsime n-ö tänuvõlga oma esimeste tüdrukute (sünd. 1990-1993) ees, kes tegid algusaastatel ära kõige raskema töö, kuid jäid tiitlivõistluste medaliteta.

Aga just nemad olid teerajajad ja on praegugi veel parimas mängueas. Tänu Maarja- Liisile, Merikesele, Karmenile ja Kärolile saame olla siin, kus praegu oleme!

Meie naiskonna tugevuseks on viis Eesti rahvuskoondise mängijat, kelle kaasabil jõudis koondis kevadel eeloleva MMi 12 parema sekka. Loodame noored ja kogenud mängijad ühte jalga käima panna ning nii karikavõistlustel, Balti liigas kui ka Eesti meistrivõistlustel medalile tulla.

Otsus luua meisternaiskond oli riskantne, kuna niisugune projekt nõuab suuri rahalisi väljaminekuid ja sõltub paljuski sponsorite lahkest meelest.

Poole aasta keskel ei ole rahastajaid just kerge leida. Täname tänaseid häid toetajaid: Kohila Vallavalitsus, OÜ Lallemand, OÜ Metallikuningas, OÜ Abitransport, Eesti Kultuurkapital ning loodame, et meie toetajaskond suureneb veelgi.

Hooaja tähtsamad võistlused: Kohila Võrkpalliklubi naiskond osaleb käesoleval hooajal Eesti karikavõistlustel, Balti liigas ning Eesti meistrivõistlustel, mis jätkuvad märtsis Balti liiga tulemuste põhjal.

Balti liigas osaleb 6 Eesti, 4 Läti ja 2 Leedu naiskonda, mängud toimuvad oktoobrist märtsini. Kõik võistkonnad kohtuvad omavahel kaks korda, üks kord kodus ja teine kord võõrsil. Kohilas toimub kokku 11 Kohila naiskonna kodumängu, lisaks veel AudenteseSG/Noortekoondise 11 mängu, kes valis Kohila Spordikompleksi oma kodusaaliks. Seega on oodata Raplamaale sel hooajal rohkelt kõrgetasemelist võrkpalli.

Kohila Võrkpalliklubi naiskond (nimi + kasvatajaklubi):
1. Nette Peit (Saaremaa SK).
2. Merilin Salben (Viljandi SK).
3. Katrin Tammsaar (VK Täht, Kohila VK).
4. Kadri Siro (Viljandi SK).
5. Karmen Kaljurand (Kohila VK).
6. Marie Aasorg (VK Täht).
7. Käroli Kärdi (Kohila VK).
8. Karmen Mereküla (Kohila VK).
9. Merike Errit (Kohila VK).
10. Mari-Liis Graumann (Viljandi SK).
11. Helle-Maris Siilak (Kohila VK).
12. Kertu Laak (Kohila VK).
13. Katleen Kangur (Kohila VK).
14. Pille Vahtra (VK Täht).
15. Liisel Nelis (Saaremaa SK).
16. Hanna-Loore Õunpuu (Kohila VK).
17. Mariliis Karro (Kohila VK).
18. Maarja-Liis Kangur (Kohila VK).