22.-29. augustini toimus meie valla segarahvatantsurühmade vastukülaskäik Moldovasse. Reisi peaeesmärgiks oli osaleda 27. augustil Moldova iseseisvuspäeva üritustel.

Iseseisvuspäeval toimus meil Raženi valla kultuurimajas esinemine koos kohalike taidlejatega. Kontserti külastas ka Eesti aukonsul Moldovas Igor Goncearov koos abikaasaga. Nädala jooskul tutvustati meile kohalikke kultuuritraditsioone.

Külastasime Moldova rahvusmuuseumi, klaasivabrikut ning Moldova ühte suurimat veinikeldrit Milestii Mici, mis on 2007. a Guinessi rekordi raamatusse kantud kui kõige suurema kollektsiooniga veinikelder. Väga huvitav ekskursioon oli meil Chişinău loomaaias, kus nägime mitmeid sel kevadel Tallinna loomaaiast endale uue kodu leidnud loomi. Kosutav jalutuskäik oli ka Moldova pealinna botaanikaaias.

Reisi jooskul osalesime veel Moldova ühel suurimal kultuurifestivalil „Gustar", kus Kohila segarühm esines tantsuga „Mulgi polka". Festivalil oli meil au kohtuda ja võimalus paar sõna vahetada oktoobri lõpus Eestit külastava Moldova peaministri Vladimir Filatiga. Sõprusvalla keskuses Raženis õnnestus meil jalutada Kohila tänavas ja kuulda vallavanemalt uutest elukorraldustest ja plaanidest, mis olid neil tekkinud peale külaskäiku Kohilasse.

Lõunamaiselt soe külalislahkus saatis meid võõrustajate poolt kogu nädala. Aitäh Raženi vallavanemale Ion Creţule ja tema abilistele!

Täname Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgruppi ja Kohila Vallavalitsust reisi toetamise eest!