Oluline uuendus on seegi, et konsultatsioonid on toodud koolipäeva lõpust selle algusse. Igal õpetajal on pooletunnine konsultatsiooniaeg kahel hommikul (matemaatikaõpetajal koguni viiel hommikul) nädalas ning see algab juba kell kaheksa.
"Pooletunnisest konsultatsioonist hommikul on palju enam abi kui tunnisest õhtul, mil õpilase aju on pikast koolipäevast juba väsinud," kinnitas Jõgevamaa gümnaasiumi direktor Alo Savi ja lisas, et konsultatsioonivõimalust kasutatakse usinasti.

Ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Tiit Naarits lisas, et riigigümnaasiumis on valikained ka reaalselt valikained, mitte näilised valikained, mida kõik tegelikult niikuinii õppima peavad. Asjaolu, et valikainete õppegrupid moodustuvad eri klasside õpilastest, muudab tunniplaani koostamise keeruliseks, ent sellega saadakse siiski hakkama.

"Meie õppesüsteem kasvatab noorte iseseisvust ja vastutustunnet," ütles Alo Savi ja lisas, et juba tegutsevas traditsioonidega koolis olnuks keerulisem niisugust "revolutsioonilist" õppesüsteemi juurutada. Päris uues koolis oli see tunduvalt lihtsam.

Loe pikemat artiklit Vooremaast.