Varahommikul oli võimalik osa saada teeliste hommikukohvist ja joogaharjutustest. Viimaseid juhendas Eha Kruusalu. Päev algas ka õpingutega Koeru rahvamaja ajaloost. Teemal „Rahvamajad Koeru vallas" rääkisid Herbert Last ja Uno Aan. Seejärel võeti vastu saabunud rahvamajade tuld.

Hommikupoolikust kulus pooltund beebidele ja väikelastele, keda juhendas Kerli Sirila.

Annely Perejaineni käe all toimus kodune leiva- ja võitegu. Pärastlõunal sai osa võtta ka koduste küpsetiste konkursist. Käsitöökambris olid naised ametis juhendaja Marvi Mihkelsiga.

Kui peremäng Ülle Jäägeri juhendamisel peetud, küpsetas Kirsika Ilmjärv pannkooke. Kaartidest ja orienteerumisest rääkisid Margus Laanep ja Mati Tatrik ning õppida sai Anne-Mai Tõnise käe all linetantsu. Pealelõunal sai vaadata lastefilme „Rango" ja „Varjatud kuningriik". Saali tõi tõeliselt rahvast täis Ilmar Raagi uus film „Kertu".

Päeva lõpetas rockipidu. Laval möllasid ansamblid Non-Quartet ja Nevesis, põrandal tantsijad. Vahepalu esitas tantsurühm Vusserid. Peo lõpetas minutiline ilutulestik.


Ööpäevase kultuurimaratoni läbiviijad on tulemusega rahul


Koeru Kaja küsimustele vastavad Krista Jürgens ja Eva Linno.

Kas 24-tunnine üritus täitis oma eesmärki?

Koeru kultuurimaja kollektiiv usub ja loodab, et projekt „24 tundi Eestimaa rahvamajas" täitis oma eesmärki, pakkudes Koeru valla elanikele ja külalistele mitmekülgseid tegevusi ja meelelahutust.

Kas rahvamajade olulisus kohalikele inimestele on selle üritusega taas tõestatud?

Koeru kultuurimaja on oma külastajate poolt alati armastatud paik. Seda nüüd küll arvata pole, et üks projekt ehk sündmus, olgu et nõnda pikk, suudaks kujundada ja kõigutada Koeru valla inimeste suhtumist kultuurisündmustesse.

Kaua võttis programmi kokkupanek aega?

Projekti heaks töötas 24 tunni jooksul ligemale 40 heatahtlikku ja rõõmsameelset inimest. Täname kõiki osalemise ja kaasabi eest! Programmi kokkupanek on pikem protsess, mis kulgeb samm-sammult: sisaldab läbirääkimisi, kokkuleppeid, aja ja võimaluste sobitamist, projekti rahastamist toetajate abiga, kavade õppimist jne.

Milline oli programmist osavõtt?

Osavõttu ei saa pidada väga aktiivseks. Kes soovis, tuli kohale. Suurim külastajate arv oli kinos. Seda oli ka oodata, sest tegemist oli uue Eesti mängufilmiga "Kertu". Erinevates tegevustes külastas kultuurimaja umbes 350 inimest. Lisaks filmiseanssidele olid külastatumad leivateo- ja pannkoogitund. Programm oli aga mitmekülgne ja kõik tegevused on esiletõstmist väärt.

Keda tahaksite abi eest tänada?

Me oleme oma abilisi juba tänanud, aga topelt ei kärise. Koeru kultuurimaja tänab kõiki külalisi, kes osalesid projekti „24 tundi Eestimaa rahvamajas" tegevustes ja külastas meie maja. Täname veelkord kõiki häid ja armsaid inimesi, kes aitasid meil korraldada ja läbi viia seda hullumeelset maratoni!

Kui kunagi veel sellist ettevõtmist korraldatakse, kas Koeru kultuurimaja lööb taas kampa?

Aeg annab arutust.