Tiit Kivisild:  Arvutiklassis on kasutusel Intel NUC (Next Unit of Computing) arvutid, mis on mõõtmetelt pisike (vaid 11,6 x 11,2 x 3,9 cm), kuid piisavalt võimas, et jooksutada ka multimeediarakendusi. Protsessoriks on tal Intel Core i3 3217U (1,8GHz), 4GB mälu, 60GB SSD mSATA, Intel HD Graphics 4000 graafikakaart koos kahe HDMI väljundiga (toetab kaht monitori korraga), 1Gbit võrgukaart, kolm USB 2.0 liidest. Tänu SSD kõvakettale ja i3 protsessorile käivitub see arvuti alla 10 sekundi. Eeliseks on veel nende arvutite puhul see, et nad ei tee häält, võtavad vähe voolu ja ei küta ka ruumi soojaks.  Seetõttu on sellises arvutiklassis viibimine õpilastel ja õpetajatel  oluliselt tervislikum kui tavapärases  arvutiklassis. Tundi saab alustada tõrgeteta ja kiirelt, mis peaks innustama nii õpilasi õppima kui ka õpetajaid õpetama. Serverilahenduse tõttu ei oma enam tähtsust, mis arvutit õpetaja või õpilane kasutab, sest kõik andmed paiknevad turvaliselt serveris, mitte enam üksiku arvuti kõvakettal. Kasutaja võib sisse logida enda kasutajanime ja parooliga ükskõik missuguse arvutiga. Alati on tal enda seadistustega töölaud, kättesaadavad isiklikud dokumendid ning juurdepääs ka ühiselt kasutatavatele dokumentidele ja meediafailidele. Failid avanevad kiirelt, sest kõik arvutid on sisevõrgus ühenduskiirusega 1 Gbit/s.

Kõigis Sillaotsa Kooli arvutites on kasutusel Windows 7 ja  Office 2013 standardversioon. Õppekavajärgne informaatikaõpe toimub meie koolis teises kooliastmes  4. - 6. klassini. Peame informaatikaõpet väga vajalikuks, sest tänapäeval on arvutioskus  sobiva töö leidmisel väga oluline.

Uute arvutite ostmisega arvutiklassi lahenes õpetajate vanade ja  aeglaste arvutite probleem. Vanast arvutiklassist vabanenud 14 heas korras arvutit kasutavad õpetajad tööarvutitena. Õpetajate vanad tööarvutid leidsid rakenduse õpilaste kodudes.

Lasteaia majas uuendatakse arvutid  selle aasta lõpuks. Oleme tänulikud Haaslava Vallavolikogule ja Vallavalitsusele, kes meile infotehnoloogia  kaasajastamiseks lisaraha eraldasid.