Varaseid külastajaid ootas ikka aurav hommikukohvi ja võimalused end ergutada- virgutada.

Ja juba ongi aeg sealmail, et hakkavad kogunema nn. nipi- ja õpitoa rahvas - kes uudistama, kes tegutsema, kes nippe ja tarkusi jagama.

"Kanarbiku" tantsijate nobedad näpud täidavad 100 potti 100 tammetõruga, kosmeetikafirma Oriflame laual tutvustatakse uusi tooteid ja antakse nõu, võrratul käsitöömeistril Astal on kaasas imelised ehted ja aksessuaarid, hulk materjali ja töövahendeid. Praktilise tööni seekord siiski ei jõuta, sest uudistamine, pärimine ja kogemuste jagamine võtavad kõik ettenähtud aja. Küll aga lepitakse kohe kokku, et jõuluootuse päeval, 14. detsembril läheb lahti praktiliseks tööks.

Samal ajal seab ka Hilje laudu paika ning haarab väikese seltskonna enda poolt välja nuputatud väga harivat ja põnevat kirjandusauhinna mängu kaasa tegema. Küsimuse äraarvajale jäid mängu meenutama kirjanduslikud kommid, teadasaamisest aga võidavad kõik.

Mängulusti jätkuks veel kauaks, kuid kellaaeg viitab sellele, et viimane aeg on siirduda nn. näitusesaali, kus Tiina räägib fotonäituse koostamisest ja ideest. Vanad fotod leiavad elavat uudistamist, on äratundmisrõõmu, on küsimisipärimisi.

Saali teises tiivas paelub pilku lauake, millel vahva hunnik vanu reisikohvreid. Kohvirte juures ka vahvad reisisellide elulood-meenutused käidud kohtadest. Selle väljapanekuga on esimene liigutus tehtud ka Vilde-aasta sündmustele.

Oli ju Eduard Vilde teada-tuntud maailmarändur - ikka kohvriga! Näitusesaalis on veel teinegi laud, kus kõigil on võimalus end kostitada saia-piima ja lahkete perenaiste poolt kohale toodud 15! erinevat sorti kodumoosiga. Head isu!

Vahepeal on ilmataat tigedaks muutunud - vihma kallab ja lehti langeb loogu, kuid rahvas on ikkagi sammud rahvamaja poole seadnud. Koguneme kontsertsaali.

Anname Triinu-Liisile ja Janelile, Valgre teemalise viktoriini tublidele lahendajaile, üle väikese tänukaardi ning siis haarab publikut lummavalt südamlik kontsertetendus.

Raimond Valgre traagiline elu ja unustamatud meloodiad Rain Simmuli & Jaan Söödi esituses tungivad kõige sügavamale südamesoppi...Aplaus ei taha vaibuda. Mõttevahetust jätkub kauemaks. Veel ei kiirustata koduteele. Vesteldakse sõpradega, juuakse baaris tassike kohvi, baaris on vaatamiseks nii tuttavad kui uuemad videod.

Ometi peab ka kodudes vahepeal käima, sest kes ei tahaks osa saada peatselt algast hooaja avapeost. Kell ongi juba kaheksa õhtul, 24 tunnist on järel veel vaid neli! Kõlab muusika, vallavanem Toomas Väinaste annab üle hommikul Rakverest Vallimäelt toodud kultuurivalguse, ütleme tuhat tänu neile, kes projektis kaasa lõid ja juba kutsubki ansambel "Taas" - koosseisus oma küla poiss Tarmo ja naabervalla poiss Ain, rahva tantsupõrandale. Lusti kui palju! Tantsu vaheajal kutsub veel Kärt publikut kaasa lööma vahvas viktoriinis- teema "Koduvalla Sõnumid!" Jane aga haarab rahva kaasa lõbusate seltskonnatantsude- mängude keerisesse.

Täpselt kell 00.00 kuulutame 24-tunnise projekti edukalt täidetuks. Koju ei taha aga veel keegi minna - head tantsumuusikat jätkub veel lisana terveks tunniks!

Tuhat tänu veelkord kõigile, kes kaasa aitasid. Ka neile, kes leidsid 24 tunni jooksul kasvõi korrakski rahvamajast läbi astuda.