"Maarja -Magdaleena puhkeala on saanud põhjaliku uuenduskuuri. Sinna on ehitatud tantsupõrand, juurdepääsutee. Platse kooskäimiseks ja rahvalike sündmuste korraldamiseks on korda tehtud paikonna teisteski külades," rääkis seltsi eestvedaja Tiia Pärtelpoeg. Tema sõnul algatas selts ka Tabivere valla külade päeva läbiviimise. 2012. aastal toimus sündmus juba kaheksandat korda.

Maarja-Magdaleena Maarahva Selts peab oluliseks paikkonnaga seotud tuntud inimeste mälestuse jäädvustamist ja nende silmapaistva tegevuse tutvustamist ühes või teises valdkonnas. Nii on park rajatud keeleteadlase Julius Mägiste sünnikohta Kassema külla. Tänavu tähistati aga aastail 1867-1869 Maarja-Magdaleena kihelkonnakoolis õppinud tulevase Eesti teatri looja August Wiera (1853-1919 ) 160. sünniaastapäeva. Olgu öeldud, et Maarja-Magdaleena koori koosseisus võttis August Wiera osa ka Eesti I üldlaulupeost.

"Püüame usinasti erinevaid teadmisi ja oskusi omandada. Teoks sai maalilaager, mida juhendas kunstnik Ülle Tabas. Avinurme puiduaidas käsime õppimas leiva küpsetamist ja korvipununumist," rääkis Tiia Pärtelpoeg. Kohaliku kultuuri- ja seltsielu eestvedaja on lauljaks ka Maarja-Magdaleena segakooris, mille kahekümnendat aastapäeva tänavu tähistati.

"Mitmed Maarja-Magdaleena Maarahva Seltsi ettevõtmised on hästi kokku sobinud tänavuse pärandkultuuri aastaga. Rõõm on tõdeda, et seltsi tegevus ei piirdu Maarja-Magdaleenaga, vaid jõuab välja paikkonna erinevatesse küladesse," ütles Jõgevamaa Kodukandi Ühenduse juhatuse liige Pille Tutt, kes on ka maakonna rahvakultuurispetsialist.

Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ja Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse kodanikeühenduste konsultant Kersti Kurvits kuulutasid Maarja-Magdaleena Maarahva Seltsi Jõgevamaa parimaks kodanikuühenduseks Kuremaa lossis toimunud konverentsil "MTÜ ja meedia". 

Konverentsil tunnustati ka teisi edukamaid kodanikuühiskonna edendajaid. Kolmandat aastat järjest said aunimetuse pälvinud kingituseks kunstnike Sülli-Reet Vaino ja Eliko Kajaki valmistatud keraamilise taiese. 

Jõgevamaa Kodanikeühenduste konverentsil pälvisid tunnustuse
:

Parim kodanikuühendus 2013 - Maarja-Magdaleena Maarahva Selts
Atraktiivseim kodanikuühenduste tegu 2013 - Jõgevamaa laste ja noorte
tantsupäev "Elu kui muinasjutt", MTÜ SOKUTURI ( toimus Palamusel Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumi staadionil )
Aasta kodanik 2013 - Airi Rütter- Jõgeva kultuurikeskuse kauaaegne juhataja, rahvatantsu ja ennekõike naistetantsu edendaja , Jõgeva linna aukodanik

Komisjoni otsusega antakse välja 2 tunnustust:
Parim kodanikuühiskonna toetaja 2013 - Osaühing Juta & Kaido- ehitus-ja puidutöötlemisfirma , mis tegutseb aastast 1991.
Parim kodanikuühiskonna toetaja 2013  - Eckard Klug- heategevuse edendaja Sadala kandist Ookatku külast, Eestimaa Uhkus laureaat 2012

Jõgevamaa Kodukandi Ühenduse tunnustus: Sädeinimene 2013 - Evi Treial - koduloolane, kodavere murde propageerija ja murdelaagrite korraldaja Pala vallast Sääritsa külast.