Kuigi Loksa linna elanikud tallinlastega võrdväärset aktiivsust üles ei näidanud ja linnavolikogu valimistel osales varasemast vähem ehk 47,5% valijaist, näitas Keskerakonnale antud 76%-ne valimistulemus loksalaste toetust tänasele linnavõimule. Loksa valijate vähemat huvi volikogu valimiste vastu vähendas kindlasti Keskerakonna suveräänne liidri roll. Kuulsin enne valimisi tihti arvamust, et mis teil karta on, konkurente teil ju pole ja valimised võidate nii kui nii.

Linnavolikogu 15 mandaati jagunesid Keskerakonna ja IRLi vahel 11:4. Pärast seda kui IRL sai uues volikogus varasema 1 koha asemel 4 kohta, on  kuulda olnud ka mõnede teoreetikute häält, et kui valimistel oleksid kandideerinud lisaks ka teiste erakondade esindajad, vaat siis .... ehk oleks saanud Keskerakonnale „ära teha". Arvan, et need „matemaatikud" on kahe silma vahele jätnud asjaolu, et läbi aastate on IRLi ja Reformierakonna toetajaid Loksal olnud kokku 200-300 ringis. Nagu tänavustel valimistelgi, kus IRL sai oma häältele lisaks ka Loksa linnavolikogu valimistel mitteosalenud reformierakondlaste ja ka sotside toetajate hääled.

Valimisteema lõpetuseks vaid üks mõtlema panev fakt - iga kaheksas (⅛) valimas käinud loksalane toetas Loksa linnavolikogu valimistel IRLi nimekirja liidrit Ilmi Ternovskajat, kes enne valimisi ei tahtnud end kuidagi IRLiga siduda - oli vist piinlik! Ei taha uskuda, et loksalased pole aru saanud, et riigis toimuva eest vastutab eeskätt riiki valitsev IRL-Reformierakonna koalitsioon. Teavad loksalased ka seda, millised erakonnad on jaganud täitmata lubadusi eestimaalaste elu parandamiseks ja võtnud kohustusi meist hoopis rikkamate Euroopa Liidu riikide abistamiseks. Mitte Keskerakond ega ka keskerakondlikud kohalikud omavalitsused! Mitte ka rahvas, kellest tänased riigiisad uhkelt üle sõidavad!

On kahju et osa loksalasi jäi uskuma IRL-i aktivisti valesid, pooltõdesid ja muinasjutulisi lubadusi - just nagu aastad tagasi uskusid nad ühe sotsiaaldemokraadi muinasjuttusid tasuta internetist, odavatest kodukuludest ja pardikasvatuse võimalustest Loksa endistes savikarjäärides! Inimese mälu on kahjuks lühike.

Loksalane on oma valiku aga teinud ja see tagab linnale mitte priiskava aga stabiilse ja reaalsust arvestava arengu. Ja selle eest ma tänan loksalasi.