Uute teede ja tunneliga seoses on veel teisigi tähelepanekuid rahva hoolimatust suhtumisest. Toon mõned näited: Rahin­ge kandi rahvas külastab Haage tanklat ATV-dega mööda kõnniteid ja läbi tunneli, kohalikud lapsed oma mängudega on ära rikkunud tunneliümbruse haljastatud nõlvad, Loku (Haage) järve äärde rajatud mahasõidukohti kasutatakse autopesula­na.

Võite nüüd väita, et see kõik ei pruugi olla vallarahva tekitatu, me ju linnalähedane vald - seega külalised. Kõike siin elus ei saa ju hakata silditama-keelumärgistama. Tuleb ikka endal oma elukeskkonna eest seista.

Keskkonnanõunikuga „autopesu­last" rääkides oli tema soovitus - kirjutage auto numbrid üles, tehke võimalusel pilt, siis saame teada, kas on tegu kohaliku või külalisega. Lastega tuleb aga rääkida, ne­nde tähelepanu juhtida uutele tekkinud olukordadele. Taolistest probleemidest lähtuvalt on Haagel hakanud idanema mõte naabrivalvest. Ühistud võiksid asja arutusele võtta, saaksime suveks, kui nn külaliste arv kasvab, juba naabrivalvega alustada.

Kust ja kelle arvelt neid lõputuid paran­dustöid tehakse - ikka ühistute või valla rahadest. „Mõisa köit" ju enam ei ek­sisteeri, valla rahakott on ka meie oma. Mõtleme korraks, kas tahame ikka endise malli järgi elada, kus enamus aastast prob­leemitsetakse naabritega ja ainult talvel on vallarahvas justkui ühtne, sest siis on kõigile tekkinud ainult üks vaenlane - lah­tilükkamata teed.

Tundkem rõõmu ilmet muutvatest küla­dest ja kasutagem uusi teid ja ehitisi edas­pidi ikka hoolimise ja mõistusega!