Valla ja riigi koostöös rajati vana halvas seisus silla asemele uus ligi 3,2 meetrise läbimõõduga ja 24 meetri pikkune terasplaatidest torusild; 240 meetrit turvalist jalgteed; jalgteele liimpuidust sild ning järvest vett võtvatele päästeautodele parkla. 

75 aastat hiljem teeb samas kohas sama töö ära üks mees ühe masinaga. Foto: Reet Kruup

Lisaks lasi maanteeamet järvele ehitada uue paisu ja veetaseme regulaatori. Vald hoolitses maastikukaitsealale sobiliku projekti eest, riik leidis vajaliku raha ning töö teostaja.

Alatskivi sild avati 22. novembri vihmasel hommikul ilma suurema kärata, tunnistajateks vaid vallavanem, fotograaf ja kolm kohalikku fänni, kes hoidsid sillaehitusel valvsalt kogu suve silma peal. Silla ümberehituse töödesttegemistest on tulevastele põlvedele jäädvustatud ligi 1000 fotot.

Kassiveski koht on Alatskivile oluline - pärimuse järgi on see meie nimesaamise koht.

Uus sild koos järvele lookleva jalgteega sobitub hästi maastikku ja köidab üha enam ka möödasõitjate pilke.
Uus sild koos järvele lookleva jalgteega sobitub hästi maastikku ja köidab üha enam ka möödasõitjate pilke. Foto: Reet Kruup

Alatskivi sild avati 22. novembri vihmasel hommikul ilma suurema kärata, tunnistajateks vaid vallavanem, fotograaf ja kolm kohalikku fänni. Foto: Reet Kruup