Huvitavaid ja kauneid tooteid pakkusid samal ajal Saarte Sahver, Portselaniaed - Riima Randviir, Kangamüük, Käsitöösalong "Teeme Teistmoodi" ja Rita Veldi looduskosmeetika.

Annika Reinumägi kristallide kuningriigi loengus said osalejad kuulda, kuidas kristallid meid toetavad ja meie väge suurendavad. Kohapeal oli võimalik ka erinevaid kristalle ise katsuda ja nende mõju tunnetada, et endale sobivaimat välja valida.

Läbi päeva oli salongilikuks muudetud kultuurimajas usinasti töös seekordne päevakülaline Loore Härmat, kelle personaalsete meigisoovituste ja make-up'i läbi sai õhtuks ainulaadse meigi iga soovija, kes õigeaegselt endale nõutud meigikunstniku juurde aja broneeris.

Et õhtuks ka juuksed kauniks soenguks sätitud oleks, pakkusid oma oskusi Kuressaare ametikooli II kursuse juuksuriõpilased Kateriin Aljas ja Anne Ardel. Õhtuse osa muutsid oma muusikaga imekauniks Kaia Oidekivi, keda saatis kitarril Liina Vokk ning Keili Simastel koos Akustikutega.

Aastatega väga populaarseks saanud muutumismäng tõi sel korral välja Orissaare Muusikakooli klaveriõpetaja Kairit Leviti, kellele Pai Salongis põhjalik muutus tehti ja kes õhtuks personaalselt tema jaoks valmistatud naiselikus kleidis täiesti muutununa rahva ette astus (kleit Aili Heinat, ehted Ulvi Aer).

Õhtused loeng-töötoad algasid ülevaatega šokolaadist ja selle valmistamise erinevatest võimalustest, mille Ingrem Raidjõe, Muhu Jaanalinnutalu Suvekohviku ja Nautse Mihkli talu perenaine, kõigi kohalviibijateni tõi.

Kohalikku, aina populaarsemaks muutuvat õllekultuuri, tutvustas värske Pöide Pruulikoja peremees Koit Kelder, kes oli maitsmiseks kaasa toonud ka pruulikoja toodangut.

Külas käis ka Saaremaa kunstnik Erki Evestus, kes kuulutas välja ja andis üle auhinna selleaastase fotokonkursi "Naeratus" võitjale, kes selgus publikuhääletuse tulemusena.

Kogu päeva tegi professionaalseid ülesvõtteid fotograaf Thomas Elson, kelle kaamera ees sai spetsiaalselt selleks ettevalmistatud fotonurgas teha ka portree- ja grupifotosid. Võimalus, mida väga paljud ka suure rõõmuga kasutasid.

Kohvik Soneburg, kes oli selleks päevaks oma filiaali kultuurimaja lavale üles seadnud, pakkus kõige meeldivamat kohvikuelamust terve pika ja kauni päeva jooksul. Lahked teenindajad pakkusid just selleks päevaks tehtud hõrgutisi kõigile kohalviibijatele päris öötundideni välja. Loomulikult austasime oma traditsioonidele pühendatud päeval ka ise traditsioone ja toimus iga-aastane õnneloos, mille kordaminekuks lahked ettevõtjad taas oma panuse andsid.

Musta Pitsi ÖÖ tänab kõiki, kes selle kauni päeva toimumisele kaasa aitasid, kes meid toetasid ja sellel päeval osalesid. Teie olete see inspiratsioon, miks ka VI Musta Pitsi ÖÖ järgmisel aastal, pimedal sügisajal, kindlasti taas tuleb.