Edina: „Ma ootasin, et saan korraliku filmihariduse. Need ootused täitusid."

„Miks kolisid just Missosse?"

Edina: „Väga lihtne põhjus, me leidsime siin ilusa maja (naerab). Tegelikult oli meile väga tähtis ümbritsev keskkond, et oleks ilus loodus. Algul elasin ka linnas, kuid seal on oma loominguga tegeleda oluliselt raskem, kiirem elutempo ja vähe inspiratsiooni."

„Kui raske või kerge on töötada ainsa välismaalasena maakoolis? Kas sulle seab keeleoskus või kultuuriline erinevus piiranguid?

Edina: „Ikka seab, tuleb ette, et ei oska end piisavalt väljendada või õigesti kirjutada. Vahel juhtub, et sattun „keelelisse lõksu". Aga küllap sellega harjub."

„Mis on sinu meelest Misso kooli fenomen? Mida tooksid siinsetest eripäradest rohkem esile?"

Edina: „Väga sõbralik töökollektiiv on. Iga päev on minu jaoks õpilaste poolest väljakutse (naerab). Eriti poistega. Nad võivad väga energilised olla, kui tahavad. Mulle meeldib, et kool on nii väike, igale lapsele saab läheneda isiklikult."

„Mis on sinu meelest suurimad erinevused Eesti ja Ungari vahel?"

Edina: „Sellest tuleks teha nimekiri, neid erinevusi on päris palju. Äkki piisab viiest plussist ja miinusest Eesti kohta Ungariga võrreldes?"

Eesti plussid Ungariga võrreldes: värske õhk ja ilus loodus, puhas toit, mõtlikud inimesed. Mulle meeldib Läti kohuke, mida saab Eestist osta, suitsusaun on võrratu!

Ungari plussid Eestiga võrreldes: Ungaris kasvavad viljad, mida Eestis pole, neid saab värskelt ja maitse on erinev. Mulle meeldib Ungari toit, eestlased kasutavad nii vähe maitseaineid. Ma tunnen puudust oma sõpradest ja emakeelest. Ungaris on palju rohkem basseine. Inimesed on Ungaris kuidagi avatumad ja rõõmsameelsemad. Terav paprika on nii hea.