Vallavanem Anne Leht esitas 5. detsembril peetud volikogu istungil vallavalitsuse viieliikmelise koosseisu. Sinna kuuluvad tema kõrval maa- ja keskkonnanõunik Tiit Olju, majandusnõunik Uno Markson, pearaamatupidaja Õnne Merdikes ja sotsiaalnõunik Maiu Kalmus. Senise vallavanema Jaan Truutsi volitused lõppesid 6. detsembril ja siis toimus vallamajas ka volituste üleandmine.

Volikogu alatiste komisjonide esimeeste ja aseesimeeste valimisel tekkis sel istungil aga tõrge. Volikogu esimees Anne Kalf tegi ettepaneku kinnitada ka alatiste komisjonide koosseisud. Seda ei olnud kutses kirjas ja see tekitas IRLi nimekirja liikmete vastuseisu.

Asuti valimise juurde, mille käigus tekkis konflikt. Ekraanile pandud volikogu otsuse eelnõus olid juba kandidaatide nimed sees, aga eelnevalt oli saadikutele läkitatud nimedeta variant. Nimed kirjuti sisse enne istungi algust volikogu esimehe ettepanekul.

Anne Kalfi sõnul põhines see koalitsiooni liikmete suulisel kokkuleppel. Kalf kinnitas, et Isamaa ja ResPublica Liidu nimekirjast volikogusse valitud liikmetele on pakutud kohti komisjonides, kuid nad on kõigest loobunud. Oma vastulausetes ei olnud Uustallo, Pregel ja Rahula nõus volikogu esimehe vastandava suhtlemisstiiliga ja ei pea õigeks valida isikuid, keda kohal pole. Nad soovivad oma ettepanekud teha kirjalikult.

Täiendava ootamatuse põhjustas see, et revisjonikomisjoni esimehe kandidaat Avo Päädam oli üles seatud ka haridus-, kultuuri- ja sporditöö komisjoni juhiks. Ta oli just käinud revisjonikomisjoni koolitusel ja arvas istungil, et nii kaaluka töö kõrvalt ta teist komisjoni juhtida ei jõua, aseesimees võiks küll olla. Sellest tekkis kohapeal vajadus leida selle komisjoni ette keegi teine ja teha vangerdusi teistegi komisjonide juhtide osas.

Komisjonide juhtide kinnitamiseks oli vaja koosseisu häälteenamust ehk viit poolthäält, aga kaks hääletusvooru näitasid, et üle nelja hääle kokku ei tule.

Alatiste komisjonide juhid jäid seekord valimata. Raikküla vallavolikogu järgmisel istungil tahetakse kinnitada nii komisjonide esimehed, aseesimehed kui komisjonide koosseisud.