Siis ühel heal päeval kutsus ema Virtsus elava isa Liivi ukselukku parandama, sest kedagi teist polnud kutsuda.

„Ema ja isa ei olnud aastaid, mis aastaid, aastakümneid kohtunud," ütleb Liivi.

Lõppes lukuparandamine sellega, et isa kolis ema juurde tagasi, müüs oma korteri maha ja andis raha Liivile. Korter müüdi ühe päevaga, kuigi sein oli kuulutusi täis, keegi midagi ei ostnud. Korteri eest sai pool majaraha. Teise poole maksis Liivi kuu kaupa palgast.

Pangalaenu ta ei saanud, sest palk oli liiga väike, aga maksis. Toimetulekutoetust ka ei saanud, sest ei vastanud tingimustele. Ja maja, mille oli Liivi ostnud, ei olnud midagi erilist, oli vana räämas ja risakil, selle ostmine tundus hullumeelne.

Nüüd on maja korda tehtud ja Liivi elab seal koos oma teise abikaasa Philiga, kellega on ta abielus olnud kuus aastat. Phil on pärit Austraaliast.

2005. aastal pakkus Tallinna kirik Lihulasse lastetöölist Austraaliast. Kuidagi juhtus nii, et just Liivi pidi Phili vastu võtma, teda majutama, temaga tegelema. Seda ta tegigi, kuigi ei osanud sõnagi inglise keelt.

Kahe nädala pärast sõitis Phil tagasi Austraaliasse, aga suhtlemine jäi. 2007. aastal otsustas Liivi, et lõpetab suhte. Vahemaa oli üüratu, kõik kirjad tuli lasta tõlkida, Liivi ema jäi haigeks, ise õppis Liivi kahe tütre kõrvalt Tallinna pedagoogilises seminaris sotsiaaltööd.

„Mul oli lihtsalt nii raske selle kõigega toime tulla," meenutab Liivi.

Siis müüs Phil Austraalias maja ja asjad maha, põletas kõik sillad ja kolis Lihulasse.

2008. aasta 1. jaanuaril abiellusid Liivi ja Phil Liivi ema juures haiglapalatis.

Pärast on Phil öelnud, et kui ta Liivit esimest korda nägi, sai ta kohe aru, et see on tema naine. Ja Liivi sai kuidagi aru, et Phil on tema mees.

Loe pikemalt Lääne Elust.