Taadu (kutsusime vanaisa nõnda) armastas väga lugusid jutustada ja selleks oli ka üks eriline koht. Mäletan, et me käisime tihti nõiakivi juures, kuhu jutustamise ajal ilmusid kommid. Ju see kivi oligi endale sellise nime saanud võluväel ilmunud kommide tõttu. Vanaisa oli maias ja ta jagas alati heameelega komme lastele. Nõiakivi ümber kasvasid ka maasikad, mida korjates võis kivi ümbert jällegi kommi leida. Uskusin seda nõidust alati.

Nüüd, aastaid hiljem, kui Taadu on meie seast lahkunud, pole ma seal enam kordagi käinud, aga lugu nõiakivist ei unune. Uurisin ka teiste Taadu lastelaste käest, et kuidas see lugu ikkagi oli. Minu õde rääkis, et kommi sai ainult siis, kui olid hea laps olnud. Täditütar mäletas, et tema viidi sinna just siis, kui ta pahandust oli teinud. Huvitav on see, et ükski täiskasvanu polnud Taaduga nõiakivi juures käinud.

Nii oligi Taadul iga lapselapse jaoks oma variant, mida sai kasutada. Ma arvan, et kuna ma olin kõige pisem, siis minu jaoks leidus alati hea lapse komm.