Sihtasutused pakuvad täna võimalusi võistluste korraldamiseks, treenimiseks ning tegutsevad ka harrastusspordi ja aktiivse puhkuse keskustena. Tehvandi spordikeskus on tuntud kui rahvusvaheliselt tunnustatud keskus professionaalsetele sportlastele ja spordiorganisatsioonidele. Seal on ka kõige kaasaegsemad tingimused võistluste läbiviimiseks. Sama sihtasutuse all tegutsev Kääriku spordikeskuses on aga parimad treeningvõimalused. Tartumaa tervisespordikeskus pakub spordisõpradele harrastus- ning aktiivse puhkuse veetmise võimalusi.

Sihtasutuste ühendamisel moodustatakse Tartumaa spordikeskuse juurde investeerimisnõukoda, kuhu kuuluvad lisaks Tehvandi esindajale Elva külje all Rõngu vallas asuva spordikeskuse asutajad. Nõukoda hakkab paika panema sihtasutuse edasisi plaane ja visioone.

Kindlasti arutatakse nõukojas läbi laskespordiga tegelemise võimalused. Sihtasutusega Tartumaa Tervisespordikeskus seotud vara ja kohustused annab sihtasutus pärast ühinemist üle SAle Tehvandi Spordikeskus. Uus sihtasutus alustab esialgse plaani järgi tööd 2014. aasta algusest.